EXCLUSIV: Declaratiile primarului din Urlati cu privire la eventualitatea demolarii sediului Primariei

Avem DECLARAȚIILE primarului Orașului Urlați în ceea ce privește subiectul fierbinte al posibilei demolări a sediului Primăriei, clădire ce poartă semnătura legendarului arhitect Toma Socolescu.

Contactat telefonic, Marrian Măchițescu a precizat:

 Deocamdată stăm să ne gândim mai bine ce e de făcut, mai ales că observ că localnicii, firesc de altfel, țin la istoria orașului și vă spun sincer, vrem să alegem cea mai bună, cea mai corectă cale. Concret, deocamdată, retrag proiectul ce avea în vedere perspectiva demolării”.

 L-am întrebat în primul rând, pe domnul primar dacă, în eventualitatea demolării și REFACERII „de la 0” a clădirii, a discutat cu un arhitect, cu vreo echipă de specialiști: „Desigur. Am discutat, am evaluat situația, am pus în balanță totul. Și trebuie să vă spun că reprezentanții ISU au spus că în situația de față, nu mai pot emite aviz, deoarece sunt probleme la interior, scările și punctele de evacuare sunt subdimensionate, cel puțin pentru calitatea de sediu al primăriei. Așadar, vom regândi totul și, în mod cert, dacă nu demolăm clădirea și mai mult ca sigur nu o vom demola, îi vom da o altă funcțiune, un alt rol în comunitate. Poate un muzeu, un centru cultural… Drept e, clădirea este simbolică pentru Urlați”.

 Totodată, edilul a ținut să ne explice: „În cazul în care am fi refăcut clădirea din temelii, am fi modificat interiorul, astfel încât să facă față noilor provocări și să corespundă pentru a obține avizul ISU. Oricum, însă e clar: retrag, deocamdată proiectul și voi consulta specialiști în domeniu, astfel încât totul să fie bine și toată lumea să fie mulțumită”.

 Întrebat despre chestiunea costurilor, Marian Măchițescu ne-a declarat că, „restaurarea actualei clădire e ceva mai costisitoare. Refacerae din temelii, cu fiecare detaliu respectat ar fi costat cu cca 40% mai puțin, potrivit unei evaluări”.

 Primarul a insistat și a subliniat că întreaga inițiativă se va face cu maximă cumpătare, spre binele tuturor și spre a nu știrbi imaginea orașului.

 Știrea inițială AICI.

sursa foto: Facebook