EVENIMENT DE TOP: TABARA INTERNATIONALA IN DOMENIUL ARTISTIC LA COCORASTII MISLII

În perioada 4-7 iulie 2019, se va desfăşura în localitatea Cocorăştii Mislii, județul Prahova, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a 11-a.

În perioada 4-7 iulie 2019, se va desfăşura în pitoreasca localitate Cocorăştii Mislii, județul Prahova, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a 11-a.

Demn de știut, la eveniment participă tineri artişti din Franța și România, totul fiind organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii, și Asociația de Înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan. 
NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul inițiat și coordonat de prof. Mihai Vasile a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU (festival realizat de Teatrul Equinox, actualmente Centrul Dramatic MYTHOS al Centrului Judeţean de Cultură Prahova),iar tabăra este deschisă către tinerii artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii.

De apreciat, în cadrul acestui ingenios proiect, de-a lungul celor 10 ediții au fost invitați să participe tineri însoțiți de profesori și reprezentanți ai autorităților din mai multe localități europene, din țări ca: Franța, Republica Moldova, Italia, Spania. 
Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art, fiind realizate în aer liber, sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.