Elevii ploiesteni vor fi “Aproape de Caragiale”

Primaria municipiului Ploiesti, prin Casa de Cultura “I.L.Caragiale”, organizează vineri, 30 ianuarie 2015, proiectul educational “Aproape de Caragiale”.

 

În acest sens, la împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui clasic I.L.Caragiale, a fost propusă instituţiilor de învăţământ din judeţul Prahova invitatia de a participa la Proiectul Educaţional “Aproape de Caragiale”. Proiectul se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial şi liceal). Pentru a da amploare acestui proiect, în data de 30 ianuarie 2015, la ora 9.00 (pentru cei ce învaţă dimineaţa), respectiv la ora 14.00 (pentru elevii care învaţă după -amiaza), vor fi alocate 15 minute unor activități precum:

– citirea/ lecturarea a diverse tipuri de texte;

– joc de rol; studii de caz; vizionare de moment, schiță, din creația marelui scriitor, dezbatere;

– organizarea și prezentarea de expoziții de desen și/ sau pictură inspirate din opera lui I.L.Caragiale la nivelul clasei de elevi, anului de studiu etc.

 

Elevii vor ști că în acelaşi interval de timp alte sute de elevi din judeţul Prahova sunt implicate în activități similare, centrate pe opera marelui scriitor.