Dupa un deceniu de activitate „pe viata si pe moarte”, „jandarmerita” patrupeda de la „Matei Basarab”, s-a pensionat si a ajuns in bratele unui… pompier!

„Colega noastră patrupedă, PICARA, adoptată după 10 ani de activitate.

Picara este un exemplar deosebit din rasa ciobănesc german și pe care ne-am putut baza în peste 80 misiuni de asigurare a ordinii publice.

Un partener necuvântător de nădejde, o prezență impunătoare și neobosită în patrularea alături de colegi, Picara este și foarte bună în identificarea si reținerea unei anumite persoane dintr-un grup.

Pentru noi este o bucurie nespusă că a fost adoptată de Marian, coleg pompier și un desăvârșit iubitor de animale, iar asta o spunem întrucât de-alungul anilor a salvat și îngrijt peste 40 de câini.

Se spune că un animal “simte” omul, de aceea s-a format o legătură puternică între Marian și Picara încă din primele clipe petrecute împreună, fiind lesne de înțeles și dorința lui de o adopta”, au scris reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi „Matei basarab” Ploiești pe conttl de socializare, în dorința de a ne împărtăși trăiri și… ceva din care avem a învăța…

O poveste impresionantă, o poveste-LECȚIE, cu final fericit.

Iubiți și respectați animalele! Ele ne sunt parteneri , prieteni și adesea, SALVATORI!