Directorul SPFL Ploiesti, despre impozitarea firmelor din Parcul Industrial Ploiesti

Directorul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești a declarat astăzi că impozitarea firmelor din Parcul Industrial Ploiești are la bază o hotărâre de Consiliu Local și că societățile care își desfășoară activitatea aici au posibilitatea să depună un dosar pentru scutirea de la plata dărilor.

 

Potrivit directorului SPFL Ploiești, Simona Dolniceanu, hotărârea de Consiliu Local 420/ 2014 privind plata taxelor și impozitelor locale pentru anul 2015 nu s-a încercat limitarea drepturilor rezidenților Parcului Industral Ploiești de a obține facilități fiscale. Mai mult, susține șeful SPFL, actul normativ s-a aplicat și în anul 2014.
„Pentru a veni în întâmpinarea rezienților Parcului Industrial Ploiești, în luna decembrie a anului 2013, Serviciul Public Finanțe Locale i-a înștiințat asupra Ordinului nr. 2980/2013 și a prevederilor hotărârii consiliului local, respectiv asupra documentelor prevăzute în ordin. În urma analizării dosarelor, în conformitate cu prevederile legale, s-a acordat scutire unei singure societăți comerciale care a îndeplinit ad litteram cerințele ordinului și hotărârii de consiliu”, a declarat Simona Dolniceanu.
Potrivit directorului SPFL, în Parcul Indstrial Ploiești își desfășoară activitatea un număr de 56 de societăți comerciale din care, în anul 2014 un număr de șase societăți au depus cerere pentru scutire de la plata impozitelor și taxelor locale, în timp ce în anul 2015 un număr de două societăți comerciale au făcut același lucru.
Explicația dată de directorul SPFL vine în contextul în care în ultima vreme a fost vehiculată informația că firmele din Parcul Industrial Ploiești contestă, inclusiv în instanță, faptul că trebuie să plătească impozite