Diagnosticarea si tratamentele prescrise pentru afectiunile neurologice

Numarul pacientilor diagnosticati cu afectiuni neurologice sau neurodegenerative este in continua crestere la nivel mondial. Exista foarte multe tipuri de astfel de afectiuni care au un impact asupra sistemului nervos. Afectiunile neurologice se impart in cele de natura primara, precum dementa, boala Alzheimer, scleroza multipla, epilepsie si boala Parkinson, si cele de natura secundara, ca de exemplu meningita, accidentul vascular cerebral, encefalita, polineuropatia diabetica sau hernia de disc intervertebrala.

Afectiunile neurologice primare isi au originea la nivelul sistemului nervos central, pe cand cele secundare pornesc de la existenta altor afectiuni medicale cum sunt cele infectioase, vasculare, autoimune, inflamatorii si metabolice. Oricare dintre aceste afectiuni pot fi diagnosticate si pot primi tratament in urma unei consultatii de neurologie Bucuresti.

Caracteristicile consultatiei neurologice

Daca anumite simptome te-au convins sa apelezi la un medic neurolog sau daca ai primit recomandarea din partea unui medic generalist pentru o consultatie neurologica, este util sa cunosti aspectele specifice acestei consultatii de specialitate.

Prima etapa in consultatia neurologica este discutia medic-pacient si medic-apartinatori. In multe cazuri este nevoie de o discutie cu apartinatorii pentru ca medicul sa primeasca informatii cat mai detaliate cu privire la anumite comportamente manifestate de pacient si care sunt observate de catre cei din jur.

A doua etapa in consultatia neurologica presupune examinarea de specialitate cu ajutorul unor teste efectuate pentru investigarea sistemului nervos. Sunt verificate reflexele pacientului, memoria, forta musculara si reactiile naturale cand organismul este supus la diferiti stimuli exterori.

In functie de elementele rezultate in primele doua etape ale consultatiei neurologice, medicul specialist poate recomanda si investigatii suplimentare precum IRM cerebral, IRM la coloana vertebrala, analize de sange sau electromiografie. In anumite cazuri, medicul specializat in neurologie Bucuresti poate solicita investigatii din alte ramuri medicale, cu scopul de a intelege cu o mai mare exactitate simptomele manifestate de catre pacient.

Investigatiile de specialitate au rolul de a incepe monitorizarea pacientului, atunci cand medicul considera necesar acest lucru, sau definitivarea unui tratament. In situatiile in care pacientul este doar monitorizat, acesta va primi indicatii cu privire la adoptarea unui stil de viata adecvat problemelor neurologice cu care se confrunta. Daca medicul neurolog va prescrie un tratament, acesta trebuie urmat de indata.

Servicii medicale specializate in neurologie

Diagnosticarea si elaborarea planului de tratament pentru toate afectiunile neurologice necesita expertiza si experienta unor specialisti. Tocmai din acest motiv, afectiunile neurologice si cele neurodegenerative pot fi diagnosticate in centre medicale specializate in neurologie. Indiferent daca discutam despre afectiuni cum sunt scleroza multipla, boala Alzheimer, boala Parkinson, migrenele sau epilepsia, ori daca sunt afectiuni neurologice mai rar intalnite, specialistii pot stabili cu exactitate diagnosticul inca din fazele incipiente.

ProMemoria este un centru medical specializat in neurologie Bucuresti care pune la dispozitia pacientilor servicii complete in domeniul neurologiei. O echipa de medici specializati pe diferite ramuri ale neurologiei examineaza pacientii pornind de la simptomatologie si apeleaza la cele mai moderne abordari in stabilirea cu exactitate a diagnosticului. Detalii complete privind serviciile medicale oferite de acest centru medical pot fi gasite pe www.pro-memoria.ro. (P)