Despre Tomsani, o initiativa si oameni care vor sa tina viu sufletul satului

În delrulare, Proiectului „Ethnos”, ingenios proiect care vizează îndrumarea metodologică și profesionalizarea animatorilor culturali din cadrul așezămintelor culturale din județul Prahova.

În derulare, Proiectului „Ethnos”, ingenios proiect care vizează îndrumarea metodologică și profesionalizarea animatorilor culturali din cadrul așezămintelor culturale din județul Prahova.

Marți, 8 octombrie 2019, o echipa a Centrului Județean pentru Cultură pentru Cultură Prahova, în frunte cu directorul instituției, Anișoara Ștefănucă, s-a deplasat la Tomșani, în vederea pregătirii și conservării mai multor obiecte tradiționale- păstrătoare de poveste, pentru organizarea unei expoziții etnografice.

Impresionați de ceea ce au găsit dar și de implicarea autorităților locale în ceea ce privește această inițiativă, reprezentanții Centrului Județean pentru Cultură pentru Cultură Prahova sunt motivați să adreseze FELICITĂRI Primăriei Tomșani, primarului și viceprimarului, pentru sprijinul acordat activității așezământului cultural din localitate, dar și referentului cultural Elena Potocea, pentru preocuparea manifestată față de abordarea profesionistă a acestui tip de activități.

Implicare, profesionalism, strădanie. Totul în numele SATULUI, în numele respectului cuvenit sufletului satului, moștenirii din bătrâni care ne poate oferi datină, meșteșug și mai cu seamă, impresionante lecții pentru viață.

Foto: Centrul Judetean de Cultura Prahova