DE IMPACT: Reprezentantii UNICEF, in vizita la Paulesti

Marți, 3 ceasuri… BUNE: administrația comunei Păulești a primit vizita delegației UNICEF ( Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite la nivel național și local: reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, Nicola Sannazzaro, Specialist protecția copilului, Voica Tomus,Specialist protecția copilului, reprezentanți    din partea Colegiului Național al Asistenților Sociali din România,  Președintele Sucursalei Teritoriale  CNASR Prahova, experți județeni cât și reprezentanți din partea comunității.

Discuțiile au vizat proiectele implementate în comunitate care vizează  situația copiilor, familiilor tinere, și a celor în situații dificile.

În condițiile în care, demografic, comuna cunoaște o dezvoltare continuă în ultimii ani, reprezentanții administrației locale, prin compartimentul asistență socială au reacționat prompt la fiecare situație de criză din comunitate. Le-au fost alături  primarul, viceprimaulr, secretarul general, dar și medicii de familie, preoții, polițiștii și dascălii.

“Împreună, am făcut, uneori, imposibilul posibil”.

Așa cum aflăm de la edilii comunei, reprezentanții UNICEF doresc să implementeze acțiuni concrete care să contribuie la reducerea sărăciei care afectează copiii, excluziunii sociale și abandonului școlar, dar și să identifice bune practici implementate în comuna Păulești, și care pot fi multiplicate în primăriile din țară, în  cadrul Proiectului „Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii”.