De ce sunt acoperisurile scolilor si, in general, problemele legate de invatamant, PRIORITATE pentru Primaria Poienarii Burchi?…

Dacă școlile și grădinițele sunt cum se cuvine, dacă procesul de învățământ se desfășoară normal, atunci e lucru bun pentru generațiile de acum și de mâine.

Dacă îl întrebi pe primarul din Poienarii Burchi ce mai e prin comună, ce probleme are de rezolvat, întâi de toate o să-ți vorbească despre COPII. De altfel, cum intri în localitate dinspre Crivina, undeva, în stânga, îți atrage atenția un rustic părculeț umbros și primitor, foarte modern, care isntantaneu își va aduce-n suflet dorul de copilărie (acolo este numai unul dintre cele câteva locuri de joacă ce dau ghiers copilăriei în localitate).

„Una dintre urgențe, la momentul acesta, sunt școlile. Avem 3 școli și 4 grădinițe și este imperios necesară reparăm acoperișurile. Copiii trebuie să aibă condiții decente, sigure, să nu aibă igrasie sau teama că, Doamne ferește, s-ar prăbuși tavanul peste ei. Dacă școlile și grădinițele sunt cum se cuvine, dacă procesul de învățământ se desfășoară normal, atunci e lucru bun pentru generațiile de acum și de mâine. Oricum ar fi, COPIII, ÎNVĂȚĂMÂNTUL sunt pe locul I în ordinea priorităților. Nu vreau să ajungem să ne plângem că se depopulează satul că pleacă tinerii și copiii care încotro.

Așadar, avem în vedereschimbarea acoperișurilor și tot ce e necesar pentru asigurarea condițiilor decente. Pentru chestiunea acoperișurilor, am făcut un parteneriat cu Consiliul Județean, pentru un sprijin financiar, ca să nu rămânem cu lucrul început și să nu putem finaliza. Și așa, noi acordăm, anual, cca 3 miliarde de lei (în bani vechi) pentru învățământ, pentru motorină, microbuze școlare și ce mai e necesar”, spune Daniel Nedelcu, edilul comunei.

„E o încântare să vezi copiii că se duc sau vin zâmbind de la școală și că obțin note bune și sunt conștiincioși. Ăsta e cel mai bun lucru pentru comunitate”, e de părere primarul, povestind cu mândrie că aici, copiii sunt respectuoși, gospodari și silitori.

Foto: ziare.com