Cum va fi marcata Ora Pamantului la Ploiesti

Primăria Municipiului Ploieşti şi Regia Autonomă de Servicii Publice susţin „Ora Pământului” („Earth Hour”), eveniment ecologic organizat de către World Wide Fund for Nature şi Earth Hour Romania. Astfel, în municipiul Ploieşti, în data de 28 martie a.c., în intervalul orar 20.30 – 21.30, se va întrerupe iluminatul stradal, în zona Centrului Civic – zona pietonală şi pe Bulevardul Independenţei.

 

Reamintim că, în data de 31 martie 2007 a avut loc debutul acestui eveniment, în oraşul Sydney (Australia), când în două milioane de gospodării, dar şi în companiile australiene s-a oprit energia electrică timp de o oră. Earth Hour s-a extins ulterior la scara internaţională, motivând cetăţenii la responsabilitate faţă de mediul înconjurător. România a participat pentru prima dată la acest eveniment în anul 2009. Oraşele din România au promovat evenimentul şi foarte multe au devenit oraşe oficiale ale Earth Hour.

 

Ploieştenii sunt invitati la această campanie de sensibilizare globală pentru limitarea emisiilor de gaze cu impact direct asupra schimbărilor climatice, promovând totodată ideea utilizării mijloacele alternative de transport. Cetăţenii şi agenţii economici care doresc să fie parte a evenimentului desfăşurat la scară mondială se pot implica direct în această acţiune şi prin economisirea responsabilă a consumului de energie, în ideea îmbunătăţirii factorilor de mediu.