Cum poti securiza datele intr-un plan de gazduire web Romania?

Gazduire web Romania

Securizarea datelor este o activitate ignorata de multe persoane care achizitioneaza un plan de gazduire web. Totusi, majoritatea atacurilor au loc asupra site-urilor mici si mijlocii. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca sansa de reusita este mai mare decat in cazul unor companii stabile pe piata. Pentru a putea preveni un astfel de eveniment, urmeaza sfaturile de mai jos!

Cripteaza datele transferate intre browser-ul vizitatorului si site-ul web

Criptarea datelor presupune codificarea informatiilor cu ajutorul unei chei generate automat. Acestea sunt apoi stocate intr-un text care nu poate fi citit de om si ramane indescifrabil pentru cei care le acceseaza fara permisiune. Certificatele SSL reprezinta protocolul ideal pentru a se realiza un asemenea proces.

Cu ajutorul sau, clientii tai vor sti faptul ca au ajuns pe pagina originala de pe un server de gazduire web Romania si ca nimeni nu va afla informatiile legate de cardurile lor de credit sau de conturile de social media. In cazul in care iti doresti mai multe beneficii, versiunile premium vin la pachet cu o garantie care poate ajunge pana la 250,00$. Astfel, dispui de despagubire in situatiile neprevazute. Costul unui astfel de certificat este de aproximativ 80 Euro pe an.

Activeaza autentificarea in 2 pasi

Autentificarea cu 2 factori impune utilizatorului sa prezinte dovada ca este proprietarul real. Adesea, acest lucru se face prin intermediul unui cod de securitate, care este generat automat pe serverul de gazduire web Romania si trimis prin SMS. Poate fi insa vorba si de raspunsul la o intrebare, pe care l-ai oferit in momentul in care ai optat pentru acelasi serviciu.

Multe business-uri folosesc o metoda de autentificare similara. Spre exemplu, bancile solicita fiecarei persoane prezenta cardului de credit, precum si a codului PIN. Adaugand un pas suplimentar, nivelul de securitate este mult imbunatatit, iar parola devine insuficienta pentru o sesiune de login. Majoritatea CMS-urilor dispun de module care permit instalarea acestei functii intr-un mod foarte simplu.

Asigura-te ca totul este actualizat la zi

Probabil stii deja faptul ca un computer personal are nevoie de un software actualizat la zi pentru a nu intampina probleme. Ei bine, acelasi lucru este valabil si pentru un site web. Cu cat versiunea unui CMS devine mai veche, cu atat apar mai multe metode prin care se poate trece de securitate. De aceea, atat software-ul, cat si pluginurile sau temele utilizate necesita un update constant. Alege un plan de gazduire web Romania cu backup automat, deoarece acest serviciu te ajuta sa treci peste erori si sa-ti recuperezi datele rapid.

Monitorizeaza sesiunile de login

Prin monitorizarea acestei activitati vei afla rapid atunci cand exista un comportament suspect. Un astfel de serviciu presupune livrarea unui email cu fiecare incercare de autentificare, impreuna cu dispozitivul utilizat si ora cand a avut loc actiunea. Este important ca incercarile de autentificare sa fie limitate. Unele persoane folosesc programe care incearca numeroase combinatii de cifre si litere, pentru a accesa serverul. In mod normal, oricine poate sa se logheze, fara sa existe restrictii in aceasta privinta. Site-urile populare limiteaza insa fiecare adresa IP, pentru a putea diminua sansele de hacking.

Cat de importanta este securitatea datelor?

Desi multe companii de gazduire web Romania pun accent pe partea de securitate, exista persoane care vor continua sa atace afacerile aflate la inceput de drum. Pentru a reduce amenintarile cibernetice, urmeaza sfaturile de mai sus. Achizitioneaza un plan de gazduire web de la un furnizor stabil pentru a beneficia de certificat SSL, backup automat si protectie DDoS! (P)