Cum poți alcătui cu succes ținute pline de culoare apelând la stilul hippie!

         Mereu au existat tendințe vestimentare efemere și reguli rigide de modă, dar stilul hippie strălucește ca o oază de libertate, culoare și autenticitate, indiferent de acestea. Acest stil iconic, originar din anii ’60 și ’70, se bazează pe principii precum exprimarea liberă, iubirea pentru viață și conexiunea cu natura.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale stilului hippie este utilizarea îndrăzneață a culorilor, a imprimeurilor pline de viață și a accesoriilor generoase. În acest articol, vei afla mai multe despre cum poți alcătui cu succes ținute pline de culoare, apelând la stilul hippie.

Iată cum poți alcătui ținute pline de culoare apelând la principiile stilului hippie:

  • Haine cu imprimeuri colorate

În stilul hippie, hainele cu imprimeuri colorate sunt echivalentul unui strigăt de bucurie și de exprimare de sine. Rochiile lungi, decorate cu motive florale în culori vii, sunt emblema acestui stil. Acestea emană o energie pozitivă și un aer de dezinvoltură. Poți opta și pentru bluze cu imprimeuri geometrice îndrăznețe sau pentru pantaloni în culori vii, precum portocaliu, turcoaz sau roz, pentru a crea ținute pline de vitalitate. Ceea ce face ca aceste haine să fie atât de speciale este faptul că ele transmit un mesaj de deschidere către frumusețea și diversitatea lumii.

  • Piele ecologică

Adăugarea elementelor din piele ecologică la ținutele tale poate crea un contrast interesant și îndrăzneț. O jachetă din piele ecologică cu croieli relaxate poate aduce un strop de nonconformism și rebeliune în ținuta ta. Poți alege nuanțe îndrăznețe, precum roșu sau albastru, pentru a-ți accentua individualitatea. În combinație cu jeanși evazați sau cu o fustă cu franjuri, o vestă din imitație de piele întoarsă poate transforma întregul aspect într-o manifestare a libertății de exprimare și a curajului de a ieși în evidență.

  • Accesorizare generoasă

         Accesoriile sunt sufletul oricărei ținute hippie, iar alegerea lor poate să transmită o poveste personală. Un colier lung cu un pandantiv din aur de la B&B Shop poate să adauge o notă de mister și să fie o expresie a pasiunilor tale. Brățările din lemn sau din pietre prețioase pot să aducă o senzație de autenticitate și de conectare la natură. În plus, cerceii cu franjuri, pălăriile cu boruri largi și ochelarii de soare mari pot să fie elemente cheie pentru un aspect hippie reușit. Aceste accesorii completează ținuta, dar spun și o poveste despre valoriile care te ghidează în viață.

  • Machiaj natural

         Într-o lume dominată de machiajul elaborat, stilul hippie încurajează revenirea la esența frumuseții naturale. Acesta presupune un machiaj ușor și natural care evidențiază frumusețea ta autentică. Folosește nuanțe neutre pentru a-ți accentua ochii și buzele. Un ruj într-o nuanță naturală sau un luciu de buze transparent pot să aducă strălucire feței tale. În ceea ce privește părul, lasă-l să fie cât mai lejer. Ondulează-l ușor sau lasă-l în forma sa naturală pentru a completa cu succes machiajul minimalist.

Aceste elemente reprezintă baza alcătuirii unor ținute hippie pline de culoare, dar esența acestui stil stă în curajul de a te exprima și de a fi autentică. Stilul hippie este despre libertatea de a fi tu însuți, despre iubirea pentru viață și despre conexiunea cu natura și cu ceilalți. Astfel, fiecare ținută hippie devine o modalitate sinceră de exprimare a sufletului și o manifestare a unei vieți pline de bucurie și de culoare.

Sursa foto: pexels.com

(P)