Cum infrateste Madrigalul satucul prahovean URLETA cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Ultimul an a reprezentat pentru celebrul Cor național Madrigal- „Marin Constantin” o celebrare a celor 60 de ani de activitate.

Turneul din SUA, care a inclus un concert în Congresul american, turneul din America de Sud, inclusiv o filmare impresionantă la Machu Picchu, sau turneul național alături de invitați de seamă sunt doar câteva dintre realizările recente ale Corului Madrigal, un „trup” cultural în sine, care iată a devenit o minunată moștenire din partea legendarului său dirijor, prahoveanul (din Urleta) Marin Constantin.

„Anul acesta ne vom bucura de prezența acestor artiști remarcabili la FITS, atât pentru deschidere, cât și pentru închiderea Festivalului.

Pe 21 iunie, de la ora 19:00, este programat un concert în Curtea Muzeului de Istorie (Casa Altemberger)

Concertul care închide această ediție a FITS este programat pe lacul Muzeului Astra, într-o atmosferă cu totul specială, de la ora 21:00”, transmitecu entuziasm conducerea fantasticului Festival Internațional de Teatru de la Sibiu.

 Prahoveni, fiți mândri! Al nostru MARE Marin Constantin, nemuritor prin tot cee ace ne-a lăsat, ne pune, iată, în brațele fetivalului care a pus Sibiul în fruntea hărții culturale a lumii.

Un reper al vieții muzicale și diplomației culturale, Corul Madrigal este definit prin sonoritatea sa specifică și un repertoriul vast, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Distins cu numeroase premii internaționale, Corul Madrigal a fost prezent pe cele mai importante scene ale lumii, cu mii de concerte și spectacole. În anul 2023, la aniversarea a 60 de ani de existență, Madrigal a susținut al șaselea turneu în SUA, unde a cântat inclusiv în Congresul american, iar în 2024 a filmat la Machu Picchu, în cadrul primului său turneu în America de Sud.Dirijor: Anna Ungureanu
Scenografia: Vladimir Turturica
Video mapping: Dorin Popovici

Producător: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Co-producător: Teatrul Național „Radu Stanca” SibiuSpectacol nerecomandat celor sub 10 ani

Durata: 1h 20min

Data premierei: 21.04.2024

Titlul original: Gala de deschidere FITS – Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Efecte speciale: light design, video mapping