Cum incepe anul scolar la Scoala Gimnaziala „Andrei Muresanu”- Ploiesti: „Spatiul scolii va fi numai cu copii, pentru copii”

Dragii nostri elevi, stimati parinti!

In 2 zile incepe scoala si noi, cadrele didactice avem nerabdarea de a va intampina cu bucurie si dor, cu sufletul deschis si increzatori.

Pentru ca toate lucrurile pe care le-am organizat sa fie bune, este necesara contributia parintilor la respectarea tuturor recomandarilor, astfel spatiul scolii va fi numai cu copii, pentru copii.

Toate clasele cu mobilierul aferent, holurile scolii, grupurile sanitare si scarile au fost igienizate si dezinfectate, operatiune care se va repetata si inainte de a intra elevii in scoala, in ziua de luni.

De asemenea, in clase, pe holuri si pe aleile de acces au fost trasate circuite, pentru ca toti elevii sa vada si sa cunoasca fiecare sens de mers.

Pentru a evita supraaglomerarea cailor de acces a fost elaborata o procedura specifica, astfel incat, fluxul de elevi si intervalele orare de sosire, de pauze si de plecare sa fie diferite. Caile de acces sunt organizate pe grupe de varsta pentru a evita interactiunea elevilor:

– copiii de gradinita, elevii claselor pregatitoare si ai clasei a II-a A ( care invata la parterul cladirii) vor avea acces in unitate pe poarta, aleea marcata si usa corespunzatoare curtii interioare,

– elevii claselor primare ( care invata la etajul I) vor intra in unitate pe poarta, aleea de acces a elevilor-asa cum o stiti din anii precedenti, usa de acces- latura C si urca scara elevilor la etajul I,

– elevii claselor gimnaziale ( care invata la etajul al II-lea si clasa a VIII-a A,care invata in sala de clasa cunoscuta) vor intra in institutie pe poarta si aleea profesorilor si usa de acces a mecanicului, conform marcajului si urca pe scara profesorilor la etajul corerspunzator clasei.

Intervalele orare vor fi transmise de catre coordonatorii claselor pe grupurile create.

Scoala noastra beneficiaza de spatiu de recreere pentru toti copiii si elevii, astfel:

– copiii si elevii de la parter-spatiul verde din fata scolii

– elevii de la etajul I- curtea interioara

– elevii de la etajul al II-lea- spatiul verde din partea laterala dreapta a cladirii.

Fiecare intrare va fi supravegheata de personalul scolii care va orienta elevii catre clase.

Stim cu totii ca dumneavoastra, ca parinti, erati obisnuiti sa conduceti copiii in clasa, in prima zi de scoala. Dar, si noi, suntem parinti si, mai presus de toate, pentru siguranta copiiilor dvs si a noastra, accesul in incinta scolii este interzis parintilor, prin ordin de ministru. Suntem obisnuiti cu implicarea dumneavoastra si cu respectarea organizarii scolii, de aceea credem ca TOTUL VA FI BINE.

( Parintii care au acces in unitate sunt insotitorii copiilor, aspect dovedit prin documente medicale).

In ceea ce priveste aerisirea salilor de clasa, aceasta se va efectua dupa fiecare ora de curs, timp de 10 minute,perioada in care elevii vor fi supravhegheati de cadrul didactic cu care au desfasurat ora de dinainte pauzei.

SPERAM ca munca noastra si intelegerea dumneavoastra sa faca cea mai buna echipa pentru ca actul didactic sa se desfasoare in conditii optime!

Multumesc tuturor colegilor pentru promptitudinea si participarea la actul decizional, pentru ideile frumoase de amenajare a claselor, pentru implicarea in organizarea programului scolar, pentru toata munca zilelor de inceput de septembrie!

Multumesc, de asemenea, intregului personal de ingrijire pentru tot efortul depus in vederea asigurarii unei igiene riguroase a spatiilor scolii !

VA DORESC MULT SUCCES IN NOUL AN SCOLAR, REALIZARI SI BUCURII, SANATATE SI INTELEGERE!

Cu stima,

Director,

Prof.

Maria M. Vasilescu

P.S.- Asteptam ca, in cursul saptamanii viitoare, clasele a V-a , a VI-a si a VII-a sa primeasca laptopul cu camera web, necesar desfasurarii activitatii online”.

Asa incepe anul scolar la Scoala Gimnaziala „Andrei Muresanu” din Ploiesti. Cu totul pregatit in cele mai mici detalii, cu responsabilitate, implicare, cu respect, intelegere si un mesaj emotionant din partea directorului instoitutiei, prof. Maria M. Vasilescu.

Acum… ramane sa se umple mintile copiilor de carte si… cataloagele de 10.