Cum faci organizarea într-un congelator vertical?

Un congelator vertical bine organizat este nu doar mai uşor de gestionat, ci este şi mai eficient în prevenirea risipei de alimente şi în utilizarea spaţiului disponibil. Aranjarea pe raft a produselor trebuie realizată cu atenţie deoarece previne formarea gheţii, menţine temperatura constantă şi facilitează accesul rapid.

Gama de congelatoare verticale este foarte populară printre români deoarece ocupă mult mai puţin spaţiu, iar alimentele pot fi aranjate mult mai uşor în comparaţie cu lăzile frigorifice.

Multe congelatoare incorporabile care pot fi integrate în mobilierul existent oferă numeroase opţiuni de organizare şi tehnologii moderne ce simplifică procesul de curăţare. Seria de congelatoare no frost sunt apreciate deoarece elimină necesitatea de a-l dezgheţa manual şi menţine alimentele proaspete o perioadă mai lungă de timp.

Cu toate acestea, profesionistii de la Congelatoare.ro consideră că organizarea eficientă a unui congelator vertical este cheia succesului în gătirea rapidă şi eficientă, cât şi în păstrarea alimentelor în cea mai bună stare, indiferent de model sau de tehnologiile încorporate.

Sfaturi cum să organizezi simplu şi rapid un congelator vertical

1. Planifică

În primul rând trebuie să se planifice modul în care se doreşte aranjarea alimentelor. Cea mai des utilizată metodă este de a grupa articolele similare pentru a le găsi mai uşor. Prin urmare, alimentele din carne, legumele sau semipreparatele pot fi puse fiecare pe rafturi separate sau în compartimentele special concepute pentru ele.

2. Utilizează coşuri

Majoritatea modelelor de congelatoare verticale vin compartimentate cu sertare sau rafturi. Cu toate acestea, coşurile pot fi utilizate cu succes pentru a organiza uşor şi mai clar alimentele. Prin folosirea lor, produsele vor putea fi aranjate mai bine, având la dispoziţie posibilitatea de a le eticheta pentru a ţine o evidenţă mai bună şi a găsi exact ceea ce se doreşte.

3. Ţine cont de ce foloseşti cel mai des

Cele mai des utilizate alimente ar trebui să fie amplasate în partea superioară a congelatorului. În partea de jos se pot depozita acele alimente care sunt folosite mai rar.

4. Utilizează etichetele

Etichetarea produselor cu numele şi dată în care au fost congelate este probabil una dintre cele mai importante sfaturi care ar trebui urmate. Mai ales în cazul modelelor de congelatoare no frost, acest lucru poate fi făcut mult mai uşor deoarece tehnologia nu mai permite alimentelor să se lipeasca între ele, conţinutul nutritiv se va păstra neschimbat o perioadă mai îndelungată, iar etichetele vor fi lizibile mai mult timp.

5. Nu uita de compartimentele de pe uşă

Multe modele de congelatoare incorporabile, dar şi cele normale vin însoţite de câteva compartimente pe partea interioară a uşii. Acestea sunt perfecte pentru acele alimente mici care în mod obişnuit s-ar pierde prin sertare.

6. Foloseşte pungi resigilabile sau caserole

Acest lucru este important nu doar pentru a minimiza umiditatea excesivă şi pentru a preveni “arsurile” de congelare, ci şi pentru a organiza mult mai bine congelatorul. Legumele, fructele, carnea şi toate celelalte produse trebuie depozitate etanş pentru a le asigura calitatea pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Organizarea eficientă a congelatorului vertical poate face o diferenţă semnificativă în viaţa de zi cu zi. Prin urmărea acestor sfaturi, oricine va putea să se bucure de un acces mai uşor la alimentele preferate, să minimizeze risipă şi timpul de căutare, ori de câte ori va avea nevoie. (P)