Cultura, implicare, dorinta, comportament: Clubul Seniorilor de la Izvoarele

De ceva vreme, practic, poezia, meșteșugul, muzica și-au făcut bun sălaș în inima și îndeletnicirile pensionarilor și așa s-a consolidat activitatea clubului.

Dacă n-ai bătrâni, să-i cumperi… așa spune o vorbă cu tâlc din vremuri vechi.

Ei bine… la Izvoarele, vârstnicii nu sunt… cumpărați, ci sunt bucurați cu o inițiativă de nota 10. Un club al seniorilor care își împlinește riguros și inspirat menirea. Pentru că, pur și simplu, aici, convingerea că persoanele ajunse la vârsta senectuții au dreptul la liniște,la cultură, la toate manifestările socio-culturale publice ia forme bine structurate și… de succes.

De ceva vreme, practic, poezia, meșteșugul, muzica și-au făcut bun sălaș în inima și îndeletnicirile pensionarilor și așa s-a consolidat activitatea clubului. Așa se face că acum, activitățile clubului- ținute în mod frecvent în după-amiezile de joi, sunt o bucurie pentru pensionarii din Izvoarele. Zeci de bătrâni vin cu drag în generosul spațiu al Centrului Cultural Izvoarele și participă ACTIV la toate evenimentele. Da, pentru că… fiecare activitate, aici, e, în sine, un eveniment. Într-un cadru călduros, bătrânii din localitate sunt implicați în dezbateri culturale, despre mari scriitori și nu numai, vin și își prezintă, chiar, propriile creații, sau… rodul muncii în numele meșteșugurilor pe care încă mulți le păstrează cu toată dăruirea. Firește, bunicile se întrec și în… rețete sau povești despre nepoți sau strănepoți ori în… dezvăluirea șiragurilor de amintiri.

E un soi de-a doua tinerețe. E ceva ce le ține spiritul viu. Au preocupări, vin cu idei, citesc, și încă au acea… frumaosă sete de cunoaștere care… n-ar trebui să ne părească pe niciunul, niciodată. Directorul Centrului Cultural, Ioan Diaconu, vorbește cu mândrie despre acest club al seniorilor- opera sa de altfel, dar și cu admirație pentru acești oameni care, acum, în loc să-și vaite bătrânțea ori s-o înece în timp fără rost ori cu nărav, au preocupări nobile, interesante și, „ prin tot ceea ce fac sunt un exemplu pentru generația tânără. Prin implicare, dorință, comportament”…, spune directorul, calculând că, uite, chiar a doua zi după discuția noastră, urmează încă o întâlnire a seniorilor. „Să-i vedeți ce șpilcuiți și eleganți vin, sunt nerăbdători, se informează, citesc, creează, le sclipește mintea și joia… e știut, vin toți cu drag! Socializează, își fac sau re-fac prietenii, au inițiativă! E o plăcere!!!”

foto: Centrul Cultural Izvoarele Prahova