CS Brazi, esec cu semn de redresare

* Cu totul neasteptat, cu putine zile inainte de reluarea partii a doua a campionatului, echipa de fotbal feminine CS Brazi a ramas fara Nina Anca, altfel, ani buni, o jucatoare reprezentativa a echipei, care, fara prea multe explicatii, a trecut in tabara ”lanternei rosii”, Fair Play Bucuresti. Odata cu ea, au plecat si Mirela Stoica, Lidia Moaca si Roxana Jora.

 

* In schimb, au revenit Nicoleta Barbos (foto) – dupa o jumatate de stagiune petrecuta in tricoul vicecampioanei nationale, ASA Tg.Mures, si ploiesteanca Diana Florea – actual arbitru asistent din lotul III.

 

* Iata si componenta completa a lotului pentru sezonul de primavara: IOANA SORA, CORINA TATU, SANDRA OPRICA, DIANA FLOREA, GABRIELA BUCUR, MIHAELA MERLAN, LINDA CERGAN, ANA MORARU, ALEXANDRA DOBRE, NICOLETA BARBOS, IOANA ILIES, MIHAELA BACESCU, ELENA NITA, ANA DOBRIN, MARIA DUMITRU, GEORGIANA HUTU, TEODORA BARCA (mezina echipei si a intregului campionat / nu a implinit inca 11 ani).

 

* Cu Mircea Hagianu revenit pe banca, dupa mai bine de doi ani de absenta, fetele de la CS Brazi au inceput primavara fotbalistica cu stangul, previzibil de altfel, cata vreme au avut sambata in fata un adversar mai valoros, e vorba de Real Craiova, plus ca prahovencele au evoluat si in fieful oltencelor.

 

* Totusi, 3-0 incasat la 40 km de Craiova, mai precis la Bralosita (unde s-a jucat, in lipsa unui teren disponibil in urbea lui Balaci), nu reflecta intru totul cum au stat lucrurile pe gazonul de langa cimitirul amintitei localitati, diferenta de scor fiind cam exagerata.

 

* Intr-o formula substantial remaniata, CS Brazi, cel putin in prima repriza, s-a batut de la egal la egal cu mai titratul team oltean, doar din intamplare amfitrioanele intrand la pauza cu un avantaj minim pe tabela.

 

* La reluare, craiovencele au reusit desprinderea profitand de doua nesincronizari ale defensivei vizitatoarele, ca sa nu mai punem la socoteala ca intre buturi nu se afla un portar de meserie, ci un fundas de banda.

 

* Per ansamblu, in ciuda esecului, fetele lui Hagianu n-au dezamagit, dimpotriva, si-au vandut destul de scump pielea, au pus probleme reale adversarului, chiar si atunci cand au jucat in 10 oameni aproape 20 de minute, Ana Moraru fiind eliminata pentru cumul de doua galbene.

 

* Sa spunem ca la amfitrioane au evoluat si trei foste jucatoare ale CS Brazi, anume Mihaela Burtica (care a facut legea in defensiva Craiovei), Maria Bardea si Ionela Dinca.

 

* CS Brazi: Ioana Sora – Corina Tatu, Sandra Oprica, Diana Florea, Gabriela Bucur (70 Ana Dobrin) – Alexandra Dobre (60 Anda Stefanescu), Linda Cergan, Ana Moraru, Georgiana Hutu (85 Ioana Ilies), Mihaela Merlan – Nicoleta Barbos.

 

* Campionatul se intrerupe pana pe 22 martie, datorita unor actiuni internationale ale echipelor nationale, doua dintre jucatoarele CS Brazi, anume Mihaela Merlan si Corina Tatu, urmand sa plece peste doua zile cu selectionata U19 in Rusia. Aurel Draghici