CS Brazi, aproape de o dubla de bronz la CN de handbal beach

Editia cu nr. 2 a Campionatului National de handbal pe plaja rezervata juniorilor, desfasurata recent in statiunea Saturn de pe litoral, a fost, dupa cea inaugurala de anul trecut, din nou una benefica pentru tinerii sportivi ai CS Brazi, cata vreme au urcat iarasi pe podiumul de premiere. De data asta, s-a mersul pe nisipul de la malul marii cu ambele echipe de juniori ale clubului: cu cei mari (n. 2000 – 2001) – antrenor prof. Florin Stroescu, respectiv cei mici (n. 2003 – 2005) – antrenor prof. Cristian Dumitru, fiecare concurand separat la grupele aferente de varsta, alaturi de cele mai in voga grupari din tara care practica pe langa handbalul clasic de sala si pe cel de plaja.

 

Juniorii ”A” au incercat sa-si apere macar argintul obtinut anul trecut la Mamaia, dar, finalmente, s-au intors acasa doar cu bronzul, primele doua pozitii ale ierarhiei nationale revenind, cumva previzibil, unor puternice grupari din zona, anume CSS Medgidia (2), respectiv campioanei en titre, HC Dobrogea Sud Constanta. Juniorii ”B”, prezenti in premiera la un asemenea gen de intrecere, s-au aflat si ei aproape de a calca pe urmele colegilor mai mari de club, pierzand aproape la ”fotografie” finala mica, atentie, la lovituri de departajare, in fata mai experimentatei HCM Minaur Baia Mare.

 

In schimb, cei mici au dat golgeterul competitiei la Juniori ”B”, e vorba de ”tunarul” Lente Valentin, acesta trecandu-si in cont nu mai putin de 70 de reusite pe parcursul celor 4 meciuri disputate. Sa mai punctam si faptul ca portarul juniorilor mari, Mihnea Mihailescu, a facut parte din lotul Romaniei la Europenele din Muntenegru si, chiar fara sa fim deloc subiectivi, merita, precum si la precedenta editie a Nationalelor, trofeul de cel mai bun portar.

Aurel Draghici