Cornu: Crosul Comunei, editia a IV-a

Sâmbătă, 14 mai 2016, de la ora 10, pe noul Stadion de fotbal din Cornu de Jos, judeţul Prahova, se va desfăşura Crosul Comunei Cornu, Ediţia a IV-a. Acest eveniment urmărește promovarea sportului pentru toţi, a unei educații prin mișcare și a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor, tinerilor și adulților.

 

„Dorim să promovăm mişcarea, viaţa sănătoasă şi astfel să „implementăm” conceptul de fair-play şi solidaritate prin sport şi să contribuim la conştientizarea importanţei mişcării şi a sportului pentru sănătate”, a menţionat Flavian Grădeanu, Președintele ACS KOKKI.

 

La Cros vor putea participa cetăţeni români şi/sau străini, indiferent de sex, sănătoşi, apţi pentru efort fizic, cu echipament adecvat. Vârsta acestora va fi cuprinsă între limitele prevăzute pentru fiecare distanţă parcursă în parte, după cum urmează:

– sub 6 ani; masculin şi feminin: un sfert de tur de pistă (aprox. 80 m)

– 6-7 ani; masculin şi feminin: o jumătate de tur de pistă (aprox. 160 m)

– 8-9 ani; masculin şi feminin: un tur de pistă (aprox. 320 m)

– 10-12 ani; masculin şi feminin: două tururi de pistă (aprox. 640 m)

– 13-15 ani; masculin şi feminin: două tururi de pistă (aprox. 640 m)

– 16-17 ani; masculin (trei tururi de pistă, aprox. 960 m) şi feminin (două tururi de pistă, aprox. 640 m)

– 18-30 ani; masculin (trei tururi de pistă, aprox. 960 m) şi feminin (două tururi de pistă, aprox. 640 m)

– 31-40 ani; masculin: două tururi de pistă (aprox. 640 m) şi feminin: un tur de pistă (aprox. 320 m)

– peste 40 ani; masculin şi feminin: un tur de pistă (aprox. 320 m) Ca o noutate, anul acesta am introdus o probă nouă: family run.

 

Concurenţii vor forma o echipă (1 adult+1 copil din aceeaşi familie, indiferent de sex) şi vor alerga în sistem de ştafetă, adică cate un tur de pista fiecare coechipier. Competiţia va avea loc pe Stadionul nou de fotbal, aflat în vecinătatea Sălii de Sport din Cornu de Jos. Fiecare participant va primi apă şi dulciuri, iar locurile I, II şi III ale fiecărei categorii vor fi premiate cu medalii, diplome şi un premiu special acordat locului I de la proba family run de către sponsori.

 

Programul zilei:

10:00 – 10:50 Înscrierea participanţilor la locul de desfăşurare

10:50 Pregătirea pentru start

11:00 – 12:50 Start și înregistrarea sosirilor pentru fiecare categorie

13:00 Premierea participanţilor

 

Pe parcursul evenimentului va fi asigurată asistență medicală de către un echipaj SMURD.

 

Pentru detalii vă rugăm să ii contactaţi pe organizatori la sediul ACS KOKKI, Str. Bucureştii Noi, nr. 257, Cornu de Jos, Comuna Cornu, Judeţul Prahova sau la telefon: 0787 828 221, persoană de contact Ioana Vasilescu – Manager Sportiv ACS KOKKI: acskokki@gmail.com, www.cskokki.ro.