Copil de 13 ani electrocutat la pescuit

S-a întâmplat marți: Un puști de 13 ani a suferit arsuri de gradul I, II și III pe 40% din suprafața corporală, după cuminformează reprezentanții ISU Prahova. Victimaa fost transportată de urgență la Spitalul de Pediatrie din municipiul Ploiești.

Băiatul a suferit arsuri, într-un incident stupid, după ce a atins cu undița firul de contact al căii ferate eletrcificate, în timp ce se afla la pescuit împreună cu alți apropiați, în apropierea unei bălți din satul Tătărani.

SFATURI: Nu uitați! Orice contact direct sau indirect, prin intermediul unor obiecte care conduc energia electrică, cu o linie electrică aeriană duce la electrocutare și la urmări grave!

Fii responsabil și, cel mai important, nu îți lăsa copiii să se joace în apropierea acestora!

Pescuitul este interzis în apropierea liniilor electrice aeriene!

Oricât de mult ați iubi acest hobby, nu vă puneți în pericol viata folosind unelte din fibră de carbon sub liniile electrice aeriene sau în apropierea acestora!

Fibra de carbon este un bun conductor electric și, în eventualitatea nefericită în care intră în zona de amorsare a arcului electric sau în contact cu o linie electrică în funcțiune, vă veți electrocuta!