CONDAMNABIL: Turistii au dat atacul asupra Ambulantei si salvamontistilor sositi pentru un copil accidentat

„Regretabil gestul turiștilor, oricum, noi, salvamontiștii, ca personal operativ de intervenție, continuăm sa ne facem datoria, aceea de a fi alături de cei care, într-un moment nefericit, au nevoie de sprijinul Salvamont.

Poate acesta este răspunsul firesc la faptul ca avem un grad de răspuns de 100% la accidentele montane, ca intervenim la peste 6000 de cazuri anual și ca acordam ajutor și salvam mii de vieți.

Salvamont Romania, întotdeauna prietenii Dumnevoastră de nădejde de pe cărările munților!”
Este ceea ce transmit salvamontiștii pe pagina de socializare a Dispeceratului Național SALVAMONT, după un incident absolut condamnabil petrecut în weekend pe pârtia Kalinderu din Bușteni.

Incidentul șocant a avut loc sâmbătă, pe pârtia Kalinderu, din Bușteni, unde mai mulți turiști au găsit de cuviință să… atace o Ambulanță, dar și pe salvamontiștii veniți pentru a interveni să ajute un copil ACCIDENTAT!!! *Momentul a fost filmat și postat pe Facebook de utilizatorul Ciprian Andrei.

Complet nepăsători (ca să ne exprimăm elegant), mai mulți… turiști, unii dintre părinți, cu copii în brațe sau de mână, s-au pus în calea Ambulanței. Unii au aruncat în autospecială cu ce au găsit la îndemână, chiar și cu căni cu vin fiert sau bulgări, alții au considerat potrivit să îi atace (NU CU VORBE) pe salvamontiști. Totul pentru că acei… turiști s-au simți deranjați că intervenția, prezența Ambulanței și a salvamontiștilor le… sperie odraslele și le strică… petrecerea.

AȘA CEVA… AȘA CEVA e dovada unei crase lipse de omenie, spirit civic și a unui comportament din care lipsește EDUCAȚIA și BUNUL SIMȚ. Depsre incidentul ăsta ar trebui să scrie toată presa și acei indivizi ar trebui cunoscuți de toți, ca exemple NEGATIVE.

Jandarmii au intervenit și au amendat 3 dintre persoanele agresive.