Concertul… de flori de dincolo de concert

Și… la urma urmei ce e un concert?! Ce poate fi un concert?! Un poem sonor, cu rime alese, parcă de zei, cu sunete înveșmântate în… harul instrumentiștilor. O seară plină de muzică.

Și totuși… la Ploiești, la Filarmonică, un concert e mai mult decît o seară muzicală în sine, mai mult decât un eveniment care te bucură prin creațiile marilor compozitori, mai mult decât întâlnirea, cumva ritualică, tradițională în oarecare măsură, cu orchestra.

La Ploiești. E mult mai mult. Și asta pentru că sunt acolo, la Filarmonică și printre cei ce susțin actul cultural în sine, OAMENI plini de frumos. La propriu. Cu inspirație, cu voință, cu acea putere de a dărui… sentimente, zâmbete, speranță, bucurie. Priviți dincolo deorchestră, dincolo de fastul înstăpânit, firesc, al evenimentului. Și veți observa acele stative împodobite cu flori. Atât de grăitor, atât de mult în ARMONIE cu muzica… doar florile sunt cântecele pământului, transpuse în culori.

Și… mai cu seamă în acest timp altfel, gri, așa ceva umple sufletele și ochii, și parcă ne aduce împreună, de jur-împrejurul frumosului. Pentru că fără artă, fără sensibilitate, fără emoție… n-am mai fi oameni.

În numele tuturor ploieștenilor… și nu numai, MULȚUMIM.