Comarnic: Prima editie a Festivalului In Memoriam „Iulică Baradache”

Un eveniment artistic în premieră va avea loc weekendul acesta în orașul Comarnic. Este vorba despre Festivalul In Memoriam ”Iulică  Baradache”, un regal de muzica, dans și folclor, organizat de familia Baradache, în strânsă colaborare cu Ansamblul „Floricica” și susținut de Primăria Comarnic, prin primarul Sorin Popa.    Evenimentul, ce va avea loc sâmbătă, 10 august 2019, cu începere de la orele 18.00, este dedicat memoriei muzicianului comărnicean  Iulică Baradache, cel care, alături de formația care îi poartă numele,  a reprezentat întotdeauna cu mândrie meleagurile natale în țară și peste hotare.

Pe scena amplasată pe terenul de handbal de langa Clubul Copiilor „Martha Bibescu” Comarnic va păși mâine seară și un invitat special. Este vorba despre interpretul de muzică populară Constantin Enceanu, care va încânta publicul aproape o ora, cu începere de la orele 20.00. Spectacolul de la Comarnic include mini recitaluri ale unor formații și interpreți locali, dar și suite de dansuri tradiționale din toate zonele țării, dupa coregrafii realizate de prof. Andra și Marian Olteanu.  Tinerii dansatori s-au  pregătit de zor pentru evenimentul de sâmbătă seară și le vor prezenta spectatorilor suite tradiționale din toate zonele țării.

De asemenea, alături de artiștii comărniceni,  la festival va fi prezentă și Orchestra „Plaiuri Transilvane” de la Brașov, condusa de dirijor prof. Liviu Ioan Iosif.  Seara va fi încheiată de Formația Baradache din Comarnic, care a pregătit un program de suflet dedicat muzicianului plecat prea devreme la ceruri, în urmă cu doi ani. 

Localnicii și turiștii sunt așteptați în număr mare la acest spectacol, menit să promoveze cultura și tradiția orașului Comarnic.