„Coloana pentru nemurire”- recunostinta celor din Cerasu pentru eroii neamului, continua sa se inalte de fiecare 6 august

„“Coloana pentru nemurire” a continuat și în acest an la Tabla Buții! Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la primul pelerinaj la Cimitirul Eroilor de la Tabla Buții, organizat de preotul învățător Ioan Vasilescu.

I-am avut alaturi de noi (printre alții) pe deputatul Mircea Roșca, pe Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova, pe Alexandru Vane, subprefectul județului Prahova. Mulțumiri dlui Valentin Barbu, prefectul județului Călărași, un fiu al Cerașului, care ne-a împărtășit din experiența domniei sale. Salut și prezența dlui Daniel Nicodim, viceprimarul Ploieștiului, dar și pe cea a consilierilor județeni și a primarilor din mai multe localități prahovene”.

 Este ceea ce a scris azi primarul comunei Cerașu, Alin Staicu, pe contul său de socializare, după evenimentul care, iată, în fiece 6 auguust, la praznicul Schimbării la față, atât de frumos, de emoționant, de… consistent continuă tradiția evocării paginilor de istorie de la Tabla Buții.

La eveniment a fost prezentă, ca întotdeauna, doamna Mădălina Lupea, fost prefect al județului Prahova.

Tot respectul!

Foto: Alin Staicu, Mădălina Lupea