Colegii micutului de la Scoala „Sfanta Vineri” care a sfarsit fulgerator beneficiaza de consiliere de specialitate

Colegii elevului de la Școala „Sfânta Vineri” care a decedat în împrejurări șocante au fost consiliați de un psiholog de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională ( CJRAE) Prahova. Da, un fapt de luat în seamă, necesar în astfel de împrejurări, mai cu seamă că e vorba de copii cu vârste fragede care au nevoi de putere, de încredere, de speranță, mai cu seamă în conjunctura dată.

Comunicatul Inspectoratului Școlar Prahova precizează:

„În contextul tragicului eveniment petrecut la Școala Gimnazială “Sfânta Vineri” municipiul Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova  a dispus măsuri de intervenție în vederea atenuării impactului emoțional asupra elevilor, personalului și părinților elevilor școlii. Astfel, joi, 18.02.2021, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională ( CJRAE) Prahova a delegat un psiholog/ consilier școlar care a desfășurat o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a.

Psihologul școlar a organizat cu elevii clasei activității specifice ce au vizat  modalități de gestionare a pierderii având următoarele obiective: identificarea emoțiilor, gestionarea acestora, modalități de reziliență.

Pe parcursul activității de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu ușurință, au fost receptivi, cooperanți, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activității și-au exprimat dorința pentru o nouă activitate de acest tip.

În completarea intervenției sale, psihologul școlar a purtat discuții cu directoarea școlii și cu învățătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităților de consiliere și asistență psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice și părinți, atât fizic cât și online.

Astfel, părinții, elevii sau profesorii școlii se pot adresa oricând specialiștilor CJRAE Prahova pentru consiliere individuală. O nouă activitate similară, de consiliere de grup, va fi desfășurată săptămâna viitoare”.