CODUL PORTOCALIU a creat o CELULA de CRIZA la Ploiesti

Celulă de criză creată și convocată, azi, la nivelul municipiului Ploieşti. Totul în contextul avertizării de Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, valabil până sâmbătă dmineaţă, la ora 6.00.

Conform meteorologilor, se vor înregistra vijelii puternice, grindină, viteza vântului fiind cuprinsă între 80 şi 100 km/h. Vor cădea averse importante, cantitatea de apă fiind cuprinsă între 35..50l/mp, izolat 70l/mp.

Primarul Andrei Volosevic anunţă măsurile luate instituite de urgență:

„În acest context, astăzi, am convocat o celulă de criză. În cadrul întrunirii s-au stabilit măsuri de prevenire şi de intervenţie operativă în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice deosebite. Municipalitatea, prin Poliţia Locală, va derula o monitorizare permanentă a posibilelor efecte apărute din cauza condiţiilor meteorologice, la nivelul municipiului Ploieşti, spre a se interveni cu operativitate. Totodată, sunt pregătite pentru intervenţie echipele şi utilajele SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL Ploieşti pentru a se putea interveni cu promptitudine, în vederea înlăturării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Operatorul serviciului de transport urban, SC Transport Călători Express SA Ploieşti, are asigurate echipe de intervenţie în cazul eventualelor probleme apărute în derularea în bune condiţii a transportului public de persoane. Totodată, s-au dispus măsuri pentru punerea în siguranţă a lucrărilor edilitare aflate în derulare de către municipalitatea ploieşteană. Reamintesc cetăţenilor că problemele sau evenimentele deosebite, cauzate de fenomenele meteorologice anunţate, pot fi semnalate nonstop la numărul unic de urgenţe 112, Dispeceratul municipalităţii, la numărul 0244984 sau la Dispeceratul Poliţiei Locale – 0244954”.

PRUDENȚA ARE PRIORITATE!