Cezaur Ouatu: „Mai dati si voi cate un hashtag lu’ EMI(nescu), Creanga, Enescu, Brancusi, Nichita, baietii astia faini chiar si post-mortem”

„M-am trezit azi dimineață facând un exercițiu de imaginație și… mă gândeam unde am fi ajuns astăzi dacă nu am fi avut un Enescu, un Brâncuși, un Eminescu a cărei zi de naștere este chiar astăzi odată și cu Ziua Culturii Naționale și unde ar fi ajuns ei dacă ar fi trăit astăzi în era tehnologiei, a scrisului online, e educației online… !?!

NICĂIERI

Se pare că trăim într-o lume total dată peste cap din punct de vedere al valorilor culturale și slabe speranțe deocamdată să găsim un echilibru.

Cu siguranță cred că toți acești mari artiști ne-au lăsat moștenire opera lor și creația lor în speranța că vom duce mai departe cu mândrie si dedicare dar ușor contrariat mă întreb, câți dintre noi sau mai noile generații se raporteaza la adevărata cultură in orice formă a ei, astăzi?

Din punct de vedere cultural și o spun fără rețineri, am sărăcit foarte mult, ne raportăm doar la succesul unui hit de o vară, la “succesuri” efemere , la trendinguri, la toată această lume superficială devenind astfel sclavii unor cifre, numere …

Spiritul de turmă constat cu stupoare că este foarte dezvoltat la noi văzând chiar și astăzi diferite hashtaguri ce nu au nicio legătura totuși cu această zi destul de importantă pentru noi, pentru identitatea noastră ca popor și anume Ziua Naționala a (in)Culturii!!!

Mai dați si voi câte un hashtag lu’ EMI(nescu), Creangă, Enescu, Brâncuși, Nichita, băieții ăștia faini chiar și post-mortem.

Provocati-vă cu o carte, cu un search pe google despre operele acestor mari oameni ce au pus bazele acestui popor sărăcit de atâta incultură livrată pe bandă rulantă zi de zi.

Hai cu cultura!

Eu astăzi o să susțin fericit un recital de muzică clasică chiar si cu 30% public, dar o fac din suflet pentru cultura țării noastre.

Știu, nu interesează pe nimeni dar totuși arta se propagă și poate într-o zi vom reveni la adevăratele noastre valori de popor cu un mare potențial cultural și cu o sclipire de geniu aparte!

#Eminescu #Creangă #Enescu #Brancusi #Nichita

“Un popor fără cultură , este un popor ușor de manipulat”

La mulți ani EMINESCU!

La mulți ani Românie!

Mă semnez

Cezar Ouatu, “vânzător” de artă””.