Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un covor (P)

Sa cumperi un covor poate fi destul de stresant. Aceasta implica o investitie financiara uriasa; toate diferitele tipuri de covoare, stiluri, culori si brandurile disponibile iti pot da dureri de cap. Experienta poate fi atat de coplesitoare incat vei fi tentat sa cumperi orice iti apare in cale doar pentru a nu mai pierde timp si a reduce stresul.

Mocheta este una dintre cele mai mari investitii pe care le poate face cineva. Insa, din punct de vedere al gusturilor, nu toti oamenii prefera mocheta. Majoritatea isi doresc un covor de pe https://cozzy.ro/covoare-presuri care sa se incadreze perfect in designul casei tale. In acest articol vom discuta de diferitele tipuri de covoare pe care le gasesti pe piata, astfel incat elegerea ta sa fie mai simpla si fara stres.

Ce tip de material este cel mai bun?

Nylonul surclaseaza toate celelalte fibre de durabilitate, rezistenta si intretinere usoara. Aceasta este o alegere buna daca doriti un covor care sa dureze un deceniu sau mai mult, pentru zonele cu trafic mare, si in casele cu copii si animale de companie. Fibrele de nailon de calitate superioara sunt, „de marca“, iar eticheta covorului va folosi termeni ca „100% nylon Mohawk“ sau „100% Stainmaster Tactesse“. Nu uita sa tii cont de aceste detalii atunci cand mergi la cumparaturi.  

Triexta (marci includ Smart-Strand si Sorona) este o fibra nou clasificata derivata partial din zahar de porumb (Foto 2). Are excelente proprietati anti-pete, permanente (nylon trebuie sa fie tratate cu protectie de pete de peste durata de viata). De asemenea, are o buna rezistenta, dar este prea devreme pentru a spune daca se va potrivi cu durabilitatea nailon in zonele cu trafic intens. Datorita rezistentei sale pete superioare, aceasta este o alegere buna daca aveti copii mici sau animale de companie. Costul covor Triexta este de 20 $ la 45 $ pe metru patrat. km.

Poliester este extrem de rezistent la trafic intens, este foarte moale si de lux, si este disponibil in culori profunde si vibrante. Cu toate acestea este mai greu de curatat si nu este la fel de durabil ca nailonul. Este cel mai bine utilizat in zone cu trafic scazut (cum ar fi dormitoarele) si in gospodariile fara copii sau animale de companie.

Polipropilena este o fibra extrem de atractiva, ieftina, care este puternica si rezista in timp, dar nu este la fel de rezistenta ca si nailonul. Un covor de polipropilena va arata bine in orice incapere, insa trebuie sa alegi cu mare grija un model care sa se potriveasca cu designul casei tale. Despre cum sa iti decorezi casa si sa iti faci locuinta mai confortabila, poti afla mai multe accesand https://asociatiamacondo.ro.

Semnele unui covor de calitate

Un agent de vanzari ar putea sa va spuna ca anumite tipuri de covoare sunt o afacere buna, dar acest lucru nu este neaparat adevarat. Insa, vestea buna este ca puteti testa chiar dvs. covorul pentru a stii daca este de calitate sau nu. Astfel, il puteti indoi si observa cat de repede isi revine la forma initiala. Daca isi revine foarte repede, atunci este calitativ. Un rating de densitate de 2000 sau mai mult este ideal. Densitatea este determinata de grosimea fibrelor si cum sunt acestea asamblate intre ele. Cu cat mai groase si mai grele sunt, cu atat o calitate mai buna o poate avea covorul.