Ce tineri si frumosi sunt… Batranii nostri, leagan Perinitei! Dovada!

Un cântec istoric bătrân ca Unirea

Voi compatrioți ascultați!

Priviți numai câteva instantanee ce surprind frumsețea unei zile (una specială, luminată- 1 Decembrie)… sus, la Bătrâni, veche  și pitorească așezare prahoveană, aclo unde s-a născut legendara Perinița.

Da, aici, în minunata depresiune Drajna-Chiojd dăinuie unul din cele mai vechi sate din zonă: satul Bătrâni.

Un sat cu istorie seculară și o școală mai bătrână ca Unirea, căci aici există una dintre cele mai vechi școli din România cu funcționare neîntreruptă de 152 de ani conform documentelor, în realitate peste 180 de ani.

Mă duc ades cu gândul/ Prin veacuri înapoi…

În acest sat, gândul ne duce înapoi, în istorie, dar și în prezent și, mai ales, în viitor. Și… nu-s în vânt aceste cuvinte!

Copiii și tineriii acestui sat demonstrează că împreună cu profesorii lor înțeleg istoria și că ce-i lăsat moștenire-n veac nu piere.

Dovadă… vie că… așa cu spunea poetul și filosoful Lucian Blaga, „copilăria şi satul se întregesc reciproc alcătuind un întreg inseparabil. S-ar putea vorbi chiar despre o simbioză între copilărie şi sat, o simbioză datorită căreia fiecare din părţi se alege cu un câştig. Căci, pe cât de adevărat e că mediul cel mai potrivit şi cel mai fecund al copilăriei e satul, pe atât de adevărat e că şi satul, la rândul lui, îşi găseşte suprema înflorire în sufletul copilului”.

Aflați de-ndată cum a fost celebrată ZIUA NAȚIONALĂ la Bătrâni!

Felicitări doamnei directoare Natalia Necula, tuturor profesorilor, domnului primar și membrilor primăriei și, nu în ultimul rând părinților!

La mulți ani copii și profesori din Bătrâni!

La mulți ani România!

 Foto: Cultul Eroilor Prahova