CAZ DE CORONAVIRUS LA PRIMARIA SINAIA

Pentru a ne asigura că rămânem sănătoși, am solicitat demararea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, la nivelul Primăriei orașului Sinaia, în urma diagnosticării pozitive cu virusul SARS-CoV-2, a unui coleg întors de curând din concediul de odihnă, cu domiciliul în Bușteni.

În acest moment nu avem transmitere comunitară în #oraș. Toate cazurile care au fost confirmate au ca sursă infectări din afara localității. Rog cetățenii, cât și turiștii să respecte în continuare toate măsurile de protecție și îi asigur că acestea au ca unic scop idealul de a rămâne sănătoși”, transmite Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Edilul precizează că, de la primele simptome, s-a impus protocolul stabilit la nivelul instituției pentru prevenire și protecție și s-a luat măsura izolării la domiciliu a colegului nostru și a tuturor persoanelor care au intrat în contact direct cu acesta. Până în acest moment nici un alt angajat al primăriei nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (tuse, febră, insuficiență respiratorie).

Ca măsură de #prevenție, am suspendat activitatea de relații cu publicul în cadrul primăriei, în cursul zilei de vineri, 7 august, pentru a putea desfășura dezinfectarea tuturor spațiilor, iar solicitările se pot transmite de către cetățeni prin e-mail. Activitatea se reia la program normal, de luni, 10 august 2020.

Toate măsurile luate respectă protocolul strict stabilit la nivelul instituției și au ca scop prevenția și nu combaterea. Încă de săptămâna trecută am intensificat dezinfectarea spațiilor publice de pe raza orașului, iar de astăzi de la ora 23:00, se va demara dezinfectarea străzilor cu tunul de zăpadă, transformat de noi în nebulizator”, mai declară edilul.