Castigatorii Festivalului Castanilor – In memoriam Gabi Dobre 2015

Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti a organizat, în perioada 9 -10 octombrie 2015, cea de-a XVI-a ediţie a “Festivalului Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Folk. Evenimentul, care s-a desfăşurat la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, partener în cadrul acestui proiect, s-a dovedit un adevărat festin muzical pentru toţi iubitorii de acorduri folk şi muzică bună în general.

 

Vineri, 9 octombrie 2015, pe scenă au urcat 15 concurenţi din toată ţara. Au urmat recitaluri de excepţie susţinute de cunoscuţii interpreţi de muzică folk Florin Camen, Zoia Alecu şi Andrei Păunescu&Trupa Totuşi.

 

Emoţiile concurenţilor au fost spulberate sâmbătă, 10 octombrie 2015, când a avut loc Gala Laureaţilor. Câştigătorii “Festivalului Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Folk, ediţia a XVI-a 2015, sunt:

• Marele Premiu şi Trofeul Festivalului – IULIA BĂDULESCU, Piteşti

• Premiul special „Gabi Dobre”- DANA FLORIAN, Bucureşti

• Premiul de interpretare grup – Grupul „ANTIC”, Brăila

• Premiul special BES România – Grupul “HARMONIC”, Târgu Ocna

• Premiul de interpretare solist – Dima Cristina din Grupul “DESCÂNTEC”, Iaşi

• Premiul de creaţie – CRISTIAN MIHAI, Tulcea – Grupul „UNDA”, Braşov

• Premiul de măiestrie instrumentală – CLAUDIU CÂRSTEAN, Iasi

• Premiul Redacţiei Radio România Actualităţi – LAURA TODICĂ, Alba Iulia

• Premiul de popularitate

– ŞERBAN GOŞA, Alba Iulia

– IULIA BĂDULESCU, Piteşti.

 

Concursul a fost jurizat de Titus Andrei – realizator radio la Radio România – Preşedinte juriu; Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România; Viorel Gavrilă – compozitor; Zoia Alecu – cantautor; Iulian Anghel – profesor de chitară clasică. Gala Laureaţilor a fost urmată de recitalurile susţinute de Trupa Icarus, câştigătoarea Trofeului Festivalului în 2014 şi Ovidiu Mihăilescu&Alex Cismaru.

 

Cel mai aşteptat moment al serii a fost cel susţinut de Nicu Alifantis&Zan, moment primit călduros de ploieştenii care au umplut sala de spectacole a Teatrului „Toma Caragiu”. Îndrăgitul interpret a cântat şi i-a încântat pe cei prezenţi timp de o oră şi jumătate, aducând în sufletele iubitorilor de muzică bună acordurile nostalgiei de toamnă.