Caragialistii incep anul scolar in sistem HIBRID! Anuntul din partea directorului colegiului!

DRAGII NOȘTRI CARAGIALIȘTI

Începutul anului școlar a fost întotdeauna un moment de bucurie, de optimism față de un nou început, dar și de reflecție și responsabilizare. Mai mult ca de obicei, debutul acestui an școlar ne aduce în fața unor provocări.

Noi toți ne dorim să revenim la școală să ne revedem să ne strângem mâinile, să ne îmbrățișăm și să împărtășim amintiri. Numai că anul acesta este unul aparte, unul în care trebuie să ne reinventăm și să ne adaptăm.

Pornind de la situația epidemiologică din Ploiești trebuie să aplicăm scenariul 2 pentru desfășurarea activității didactice. Asta înseamnă că în săptămâna următoare vor veni la școală în programul de dimineață clasele primare, clasele a VIII-a și a XII-a cu efectiv complet.

Clasele V-VII și a XI-a vor veni tot de dimineață dar jumătate din efectiv va lucra de la școală în timp ce cealaltă va lucra de acasă, online. Împărțirea claselor în cele 2 efective vă va fi comunicată de diriginți,

Clasele a IX-a și a X-a vor învăța după amiază dar jumătate din efectiv va lucra de la școală în timp ce cealaltă va lucra de acasă, online. Împărțirea claselor în cele 2 efective vă va fi comunicată de diriginți,

Trebuie să știți că noi suntem pregătiți să vă primim în condiții de siguranță pentru că avem separatoare transparente în clasele în care se învață în efectiv complet, avem dezinfectanți și consumabile în ambele locații și trasee de intrare și ieșire foarte bine stabilite.

Pentru învățarea online avem un număr suficient de device-uri pentru a se putea transmite lecțiile în timp real și pentru a putea fi postate temele pe care le veți avea de realizat. În vara aceasta, noi, profesorii voștri am învățat să folosim platforme educaționale noi astfel încât activitatea didactică să nu aibă de suferit.

Amănunte referitoare la orele de intrare – ieșire, la desfășurarea zilei de 14 septembrie și la sălile de clasă pe care le veți avea vor fi postate pe site în zilele următoare.

Nu va fi ușor să gestionăm această perioadă pentru că obișnuințele noastre în privința socializării erau altele. Trebuie să știți că este greu pentru noi toți, nu numai pentru voi.

Dar, toți facem parte dintr-o comunitate deosebită, de oameni valoroși și sunt sigură că la final vom fi victorioși.

Vă așteptăm cu drag!”

Mesajul este transmis de directorul Colegiului Nașional „I.L. Caragiale” din Ploiești, prof. Carmen Veronica Băjenaru.

Potrivit datelor statistice la nivelul zilei de 8 septembrie, în Ploiești erau 203 cazuri active de coronavirus De asemenea, este de luat în seamă că, în Prahova, de mai bine de o săptămână, crește zilnic numărul pacienților confirmați pozitiv cu vârste între 0 și 18 ani!

foto: Facebook