CARAGIALE OMAGIAT LA CASA DE CULTURA PLOPENI

Casa de Cultură Plopeni va marca împlinirea a 168 de ani de la nașterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale printr-o serie de evenimente, grupate sub titulatura „La vremuri noi, tot noi”.

Casa de Cultură Plopeni va marca împlinirea a 168 de ani de la nterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale printr-o serie de evenimente, grupate sub titulatura „La vremuri noi, tot noi”.

Foaierul instituției găzduiește o generoasă expoziție de carte ce reunește diverse ediții ale operei sale, precum și lucrări ce analizează și oferă detalii și critici referitoare la viața și scrierile marelui dramaturg, cel care s-a remarcat și ca nuvelist, pamfletar, poet, comentator politic sau ziarist. Abordând cu har genuri literare diverse, Caragiale a imortalizat în cuvinte celebre moravurile vremii în care a trăit (de o actuaitate „feroce”) și a creat, astfel, adevărate capodopere ale literaturii romaâne. A fost întemeietorul teatrului comic din România și Se numră la loc de cinste printre fondatorii Teatrului Național.

Demn de știut, în completarea expoziției de carte, vizitatorii se vor putea delecta, la Casa de Cultură Plopeni, cu fragmente audio din binecunoscutele „Momente și schițe”, în lectura unor actori din generația de aur a teatrului românesc.