Caragiale- omagiat, dar… nedeszăpezit

Mihaela Rus, directorul general al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești împreună cu reprezentanți ai instituției- un omagiu, astăzi, firesc, marelui om de cultură Ion Luca Caragiale – dramaturg, scriitor, traducător, pamfletar, publicist, de la a cărui naștere se împlinesc 171 de ani.

Folosind cu măiestrie satira și sarcasmul pentru a ilustra moravurile societății românești, Ion Luca Caragiale a dat viață unor tipuri umane memorabile, personaje ce se dovedesc actuale și în prezent.

Frumos, decent, necesar! Demn de luat exemplu!


Din păcate însă, mai-nainte, nimeni dintre… d-alde gospodari nu s-a gândit să deszăpezească acolo (NU, NU ERA ASTA TREABA CELOR DE LA TEATRU SAU DE LA MUZEUL MEMORIAL…!), părculețul, rondul în care e amplasat bustul Marelui Sărbătorit de azi. Nu că ar fi fost cine știe ce… troiene, dar măcar puteau fi îndepărtate glodurile și bulgării, măcar se putea curăța „o țără”… Din respect față de SCRIITOR, față de PLOIEȘTI și ploieșteni…, față de sentimentul ăla că am aparține unei CIVILIZAȚII, că nu lăsăm totul în voia sorții…

*În stagiunea curentă a Teatrului „Toma Caragiu” puteți viziona spectacolul „O noapte furtunoasă”, regia Sânziana Stoican, piesa de debut a autorului, scrisă de acesta la vârsta de 26 de ani.