Cand vrei, poti: Investitii de anvergura la Barcanesti!

Comuna Bărcăănești este situată la sud de orașul Ploiești și este traversată de șoseaua națională DN1 care vine de la București și duce către Brașov, precum și de autostrada București–Ploiești, care are aici nodul de legătură cu DN1. Din DN1, la Bărcănești se ramifică șoseaua națională DN1A care ocolește Ploieștiul pe la est, ducând către Vălenii de Munte și Brașov, iar din aceasta — șoselele județene DJ101G, care duce înspre Ploiești; și DJ101D care duce către Râfov și mai departe în județul Ilfov la Nuci.

 Și… chiar dacă e mare, cu 5 sate ce compun comunitatea, chiar dacă e traversată de Drumuri Naționale, de autostradă și drumuri județene, comuna se dezvoltă în continuare. Iar primarul Gheeorghe Dima, un om cu experiență în administrație, spune că nimic nu i se pare greu sau imposibil. Ba duce zdravăn și… „ditamai” investițiile.

 Da. Întrebat ce investiții are în derulare sau ce urmează în acest plan, edilul a răspuns „pe nerăsuflate”.. și nu pentru că s-arfi grăbit, ci pentru că e bucuros că realizările prind viață, că se întâmplă lucruri bune, că se pun la punct aspecte ce țin de modernizarea localității.

„Suntem în faza de licitație pentru canalizare. Deocamdată, e vorba de un  prim tronson de 12 km. Lucrurile sunt în mișcare”, a precizat primarul.

 Tot astfel am aflat și o altă veste bună, anume că de-acum, satul Ghighiu are gaze.

 În prezent, comuna are aproximativ 9.500 de locuitori.