Când puteți să închiriați o mașină? (P)

Dacă nu folosiți o mașină în mod regulat, s-ar putea să vă întrebați dacă ar trebui să închiriați o mașină atunci când este nevoie sau chiar aveți nevoie să cumpărați o mașină proprie.

Închirierea regulată a unei mașini poate fi costisitoare în anunite situații dar uneori poate fi uneori mai rentabil decât cumpărarea unei mașini noi care mai mult sta în parcare. O altă opțiune este să închiriati o mașină ocazional și să cumpărați o mașină second hand și ieftină pe care să vă puteți baza în majoritatea timpului.

Cu o planificare corectă, s-ar putea să economisiți o sumă semnificativă prin închirierea unei mașini.

Există mai multe situații în care închirierea periodică a unei mașini poate reprezenta cea mai bună opțiune.

Locuiți într-un oraș mare

Dacă locuiți într-un oraș mare cu transport public excelent sau pur și simplu în viață de zi cu zi nu aveți nevoie în mod real de mașină, nu este deloc rentabil să cumpărați o mașină personală dacă mai mult va sta în parcare. În multe cazuri, transportul public poate fi mai eficient decât încercarea de a conduce o mașină în traficul aglomerat.

Atunci când aveți de făcut o călătorie

Indiferent dacă veți călători într-un oraș vecin sau chiar în alta țară, închirierea unei mașini vă poate ușura călătoria, scutindu-vă de grija de a conduce mașină persoanala care necesită plăți de taxe și întreținere regulată. Aceasta poate fi o idee bună dacă nu dețineți o mașină, dacă mașina pe care o aveți nu este foarte fiabilă sau mașina nu este capabilă să ducă un drum lung și preferați totuși să mergeți pe cont propriu cu o mașină.

Poate fi distractiv să alegeți un model de mașină nou sau diferit de ceea ce sunteți obișnuit să conduceți. Puteți trata închirierea că pe un test de conducere prelungit în timpul călătoriei. Acest lucru vă poate ajuta să faceți o achiziție mai informată atunci când decideți că este timpul să cumpărați o mașină.

Serviciile de închirieri auto, de exemplu serviciile celor de la Carhunt.ro pentru inchirieri auto Bucuresti, sunt ideale și pentru cei care pleacă în călătorii de afaceri, având posibilitatea de a alege orice tip de autovehicul necesar în funcție de nevoile existente.

Atunci când plecați într-o vacanță

Oamenii se gândesc adesea să închirieze o mașînă odată ce ajung la o destinație de vacanță la care au zburat, ceea ce poate fi o opțiune utilă dacă călătoriți într-un loc în care nu cunoașteți pe nimeni altcineva și, prin urmare, nu puteți împrumuta cu ușurință o mașină.

Multe companii de închiriere de mașini oferă asistență rutieră, ceea ce înseamnă că veți avea protecție suplimentară a companiei de închiriere care vă va ajuta dacă mașina s-ar defecta pe drum într-o locație necunoscută.

Închirierea unei mașini în loc să folosiți una pe care ați cumpărat-o este o opțiune deosebit de utilă dacă călătoriți cu mai multe persoane și nu veți încăpea toți într-o singură mașînă. Alternativ, puteți închiria o dubă mare pentru a călători împreună și a împărți costul.

În plus, într-o astfel de situație, aveți posibilitatea de a vizita mult mai multe atracții turistice având o mașină proprie pe perioadă vacanței, în comparație situația în care ați utiliza mijloacele de transport în comun, caz în care veți depinde de un program strict.

Pentru o ocazie specială

Unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om, este nunta. Pentru ocazii speciale, puteți să luați în considerare închirierea unei mașini de lux. De exemplu, dacă intenționați să propuneți sau participați la un eveniment de clasă, serviciile de rent a car vă pot pune la dispoziție mașini noi, de lux, impecabile și foarte bine îngrijite. Cu siguranță veți surprinde înviații cu o astfel de apariție.