Bustul Reginei Maria, de-acum, la sfat cu pruncii de azi si de maine din Valea Doftanei

𝑰𝒏𝒂𝒖𝒈𝒖𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒃𝒖𝒔𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑹𝒆𝒈𝒊𝒏𝒆𝒊 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒂 𝒍𝒂 𝑺̦𝒄𝒐𝒂𝒍𝒂 𝑮𝒊𝒎𝒏𝒂𝒛𝒊𝒂𝒍𝒂̆ ”𝑬𝒓𝒐𝒖 𝑰̂𝒏𝒗𝒂̆𝒕̦𝒂̆𝒕𝒐𝒓 𝑰.𝑫𝒓𝒂̆𝒈𝒂̆𝒏𝒆𝒔𝒄𝒖” 𝒅𝒊𝒏 𝑽𝒂𝒍𝒆𝒂 𝑫𝒐𝒇𝒕𝒂𝒏𝒆𝒊. Mai mult decât… un eveniment. o zi ce va rămâne pururea în memoria comunității bunilor gospodari și păstrători de tradiții de aici.

O zi, o sărbătoare- în sine, dedicată păstrării memoriei și faptelor suveranilor români, prilejuit de Centenarul Încoronării – 100 de ani de la Încoronarea Reginei Maria și a Regelui Ferdinand I, ai României a avut loc astăzi la Valea Doftanei sub egida Primăriei și a Consiliului Local.

În prezența oficialităților centrale, județene și locale, a cadrelor didactice și a preoților localității, prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a participat la inaugurarea, în curstea școlii, a bustului Reginei Maria.

Memoria Reginei este și… musai să fie vie în veac, în inima tuturor românilor ca un simbol al stabilităţii, al democraţiei și al valorilor respectate.

Personalitatea puternică, universală a Reginei Maria a României rămâne un exemplu de curaj și progres pentru istoria noastră, iar prin adăugarea acestui bust în spațiul public, ba chiar în incinta unei școli, cei care o vor vedea, pe lângă faptul că vor păstra vie amintirea acesteia, își vor aminti de importanța și necesitatea prețuirii valorilor culturale moștenite de noi, ca popor.

Felicitări domnului primar și reprezentanților administrației locale, iubitori de istorie și tradiție care și-au adus contribuția la realizarea grandiosului proiect și acre au înțeles rostuul unui asemenea monument acolo, la școală, pentru ca pruncii de azi și de mâine să îmbrățișeze cu inima,a cu gândul, cu studiul, istoria neamului.

Respect și memorie eternă marilor noștri suverani!