Busteni: Desteapta-te romane, de Ziua imnului National, langa Crucea Erolior de pe Caraiman

Miercuri, 29 iulie 2020, orele 12.00, Primăria orașului Bușteni, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Nicolae Voiculeț”, vor organiza un eveniment unic, pe Muntele Caraiman.

Este vorba despre ”ZIUA IMNULUI NAȚIONAL, ÎN SUNETELE NAIULUI ROMÂNESC”, ce se va desfășura  în apropierea monumentului Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman, unde se va intona Imnul Național ”Deșteaptă-te, române”, cântat la nai de artistul Nicolae Voiculeț și acompaniat de ”Orchestra România”, de rapsozi populari, de muzici militare, precum și de coruri reunite.

”În toate concertele mele de pe întreaga planetă, de peste douăzeci de ani, cânt Imnul României “Deșteaptă-te române” cu lacrimi în ochi, dar cu o mare onoare! Acum îl voi cânta peste întreaga Românie, de la cea mai înaltă cruce din lume! Pentru mine Imnul Național, nu este un simplu cântec care se intonează doar pentru a marca niște momente, el este o rugăciune în memoria celor care și-au dat viața pentru România și un imn al demnității neamului românesc, este un îndemn pentru cei care vor să apere acestă țară și să o cinstească!”, a precizat artistul Nicolae Voiculeț.

Asadar, sunteti așteptati miercuri, 29 iulie 2020, la ora 12:00, în fața celei mai înalte cruci din lume – Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman – și să cântăm cu toții într-un glas peste întreaga Românie, Imnul nostru Național, “Deșteaptă-te române”!

Evenimentul “ZIUA IMNULUI NAȚIONAL, ÎN SUNETELE NAIULUI ROMÂNESC” este organizat de Asociația Culturală “Nicolae Voiculeț”, cu sprijinul Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român, Primăriei orașului Bușteni și al Jandarmeriei Române și face parte din turneul D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește România), inițiat de artistul Nicolae Voiculeț.