Breaza: O familie a ramasa fara casa mistuita de flacari

Pompierii militari prahoveni au intervenit, in minivacanta de Ziua Nationala, pentru stingerea a 3 incendii care au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate sau neprotejate corespunzător în localitățile Valea Doftanei, Aluniș și Comarnic. Pagubele au fost diminuate considerabil datorită intervențiilor eficiente ale pompierilor prahoveni.

O altă locuință a fost distrusă din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile. Incendiul s-a petrecut luni, în jurul orei 13:11 în localitatea prahoveană Boldești-Scăieni. Focul a cuprins rapid locuința pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu pericol de propagare la locuințele situate în apropiere.

O lebădă prinsă în gheața de pe lacul din satul Cătunu din comuna Beceni a fost salvată marți, în jurul orei 11 de către pompierii militari.Pasărea era într-o stare bună, astfel că, după ce a fost eliberatăa fost predatăunui medic veterinar. Pompierii prahoveni au acționat cu ajutorul unei bărci pneumatice.

O familie a rămas fără adăpost în urma unui incendiu care le-a mistuit complet locuința. Pompierii prahoveni au intervenit vineri seară, în jurul orei 20:44 pentru lichidarea unui incendiu violent care a cuprins cu repeziciune o casă aflată pe strada Caraiman din orașul Breaza. Focul a distrus întreaga locuință și cea mai mare parte a bunurilor, manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Două persoane au fost asistate medical la locul evenimentului, suferind atacuri de panică, în cele din urmă refuzând transportul la spital. La locul evenimentului au fost mobilizate de urgență, patru autospeciale de stingere, una de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. În sprijinul salvatorilor au acționat și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Breaza. Vâlvătaia a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător.