Breaza: A VIII-a editie a Festivalului de Ateliere Teatrale ION MANOLESCU

Consiliul Județean Prahova, Centrul Judetean de Cultura Prahova, Centrul Dramatic MYTHOS și Centrul Cultural „Ion Manolescu” Breaza, Primăria și Consiliul Local Breaza organizează, în zilele de 4 și 5octombrie 2019, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, a VIII-a ediție a Festivalului de Ateliere Teatrale ION MANOLESCU.

Festivalul de ateliere teatrale „Ion Manolescu” este o manifestare artistică de nivel județean care, neavând un caracter competițional, ci de lărgire a orizontului de cunoștințe din domeniul artei teatrale, este o formă de educație prin intermediul artei teatrale, de dezvoltare a imaginației, a simțului estetic și a bunului gust, de cunoaștere și respectare a valorilor acestui gen artistic.

În cadrul festivalului vor avea loc ateliere, studii de mișcare scenică, studii de dicție și rostire, repetiții demonstrative, colocvii, spectacole, cu participarea efectivă a elevilor și a profesorilor însoțitori din instituții de învățământ din Breaza, care au înclinații artistice în domeniile artei spectacolului (teatru, dans, cânt), cât și cu participarea actorilor Centrului Dramatic Mythos, și elevilor claselor de actorie ale Școlii de Arte Ploiești, prof. Mihai Vasile, care este și directorul onorific al festivalului.

Festivalul a fost organizat prima dată în anul 2011, la inițiativa domnului Mihai Vasile, regizor, profesor la cursul de actorie al Școlii de Arte Ploiești, directorul onorific al Teatrului Equinox din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova, în parteneriat direct cu Centrul Cultural „Ion Manolescu” din Breaza, prin manager Alexandru Cazan și s-a numit Festivalul de teatru pentru tineri „Ion Manolescu”, făcând parte din proiectul „Manifestări dedicate personalităţilor culturale brezene”.

În anii 2011 și 2012, festivalul s-a desfășurat într-o singură zi, cu susținerea unor ateliere de teatru, colocvii, spectacole, evaluări. În anul 2013, datorită numărului mare de înscrieri (peste 30 de participanți), festivalul s-a desfășurat pe durata a trei zile. Din anul 2015, după ce Teatrul Equinox s-a transformat (în anul 2014) în CENTRUL DRAMATIC MYTHOS (Centrul de cercetare, documentare și practică teatrală și cinematografică), festivalul a beneficiat și de participarea elevilor claselor de actorie ale Școlii Populare de Arte Ploiești și a actorilor Centrului Dramatic Mythos și și-a schimbat denumirea în Festivalul de ateliere teatrale „Ion Manolescu”.