Brazi: Ziua Comunei, o sarbatoare gustata de public

Chiar de Sfanta Maria, cea mai importanta si cunoscuta sarbatoare religioasa a verii, comuna Brazi a imbracat straie festive, cum deja a intrat in traditie de cativa ani, fiind celebrata Ziua localitatii. Astfel, manifestarile incluse in calendarul sarbatoririi evenimentului au atras la baza sportiva din Brazii de Jos aproape 2500 de persoane, care au avut parte de o paleta larga de momente cultural, sportive, de divertisment si antren specifice.

 

Primii care au urcat pe scena de spectacol au fost grupele de copii localnici care activeaza in diverse cercuri sau formatii tematice ale Caminului Cultural (director Dana Mihai), evolutiile aristice si sportive fiind primite cu aplauze de asistenta.

 

A urmat premierea celor 20 de cupluri care anul acesta implinesc o jumatate de secol de convietuire prin casatorie in familie, apoi veterana localitatii care a implinit 100 de ani si, binenteles, n-a fost uitati nici cei mai buni absolventi ai scolilor gimnaziale din comuna care au intrat la licee ploiestene de elita (Ion Andrei Daniel – Batesti, Panait Lavinia Tabita – Brazii de Jos si Simion Adrian Nicolae – Popesti).

 

Apoi a venit randul artistilor sa intretina atmosfera de buna dispozitie, sustinand recitaluri mult gustate de public numerosi solisti de muzica populara, pop, dance, iar responsabil cu hazul a fost cunoscutul actor de revista, Jean Paler. Trebuie spus ca de mare succes s-a bucurat prestatia Tarafului Ionica Barbu din Varbilau, autenticii lautari din localitatea de langa Slanic realmente ”explodand” ca si popularitate dupa ce Mircea Dinescu i-a invita permanent la una din celebrele sale emisiuni de la TVR. Evident, la final, nu putea lipsi si un fascinant foc de artificii.

 

Amfitrioni ai manifestarii au fost primii doi oameni ai comunei, primarul Radu Leonas si noul viceprimar, Stan Georgel Premergator sarbatorii in sine, s-au desfasurat si doua competitii sportive devenite traditionale, la fotbal si handbal, sub genericul ”Cupa Comunei Brazi”, ambele trofee fiind adjudecate de catre echipe ale clubului gazda, CS Brazi.

 

Iata rezultatele si laureatii

 

FOTBAL

 

Preliminarii

* CS Brazi – Rapid Salciile 3-0

* Tineretea Izvoarele – CSM Ploiesti 5-2

Finala mica

* Rapid Salciile – CSM Ploiesti 3-2

Finala mare

* CS Brazi – Tineretea Izvoarele 4-1

 

Trofee individuale

* Cel mai tehnic jucator – Mihai Marinescu (CS Brazi)

* Golgheterul competitiei – Florin Dumitru (CS Brazi) – 4 goluri

* Cel mai tanar jucator – Nicolae Robert (CSM Ploiesti) – 15 ani

 

HANDBAL (juniori IV baieti / 3 participante)

 

* CS Brazi – CS Balotesti 17-13

* CS Balotesti – CSO Mizil 17-14

* CS Brazi – CSO Mizil 23-9

Clasament final

1. CS Brazi

2. CS Balotesti

3. CSO Mizil

 

Trofee individuale

* Cel mai tehnic jucator – Stoica Andrei (CS Balotesti)

* Golgheterul competitiei – Lente Valentin (CS Brazi) – 14 goluri

* Cel mai tanar jucator – Savu Teodor (CSO Mizil) – 10 ani

 

In cadrul aceluiasi turneu s-au desfasurat si doua jocuri demonstrative, protagoniste fiind echipele de juniori mici ale CS Brazi si Steaua Bucuresti, la baieti gazdele impunandu-se lejer cu 18-11, in vreme ce la fete stelistele au fost vioara 1, castigand detasat cu 23-12.

Aurel Draghici