Black Friday 2022. Vor fi reduceri reale? (P)

”Super promoții”, ”Cele mai bune prețuri din an”, ”Reduceri extraordinare”, ”Oferte de neratat” și lista poate continua. Acestea sunt expresiile cu care suntem asaltați an de an în perioada de reduceri Black Friday. Și totuși… Câte dintre aceste expresii au o bază reală și cât din ceea ce ni se prezintă este de natură îndoielnică?

După cum bine știți, Black Friday este cel mai mare eveniment de reduceri care are loc anual în România, iar istoria acestuia începe încă din anul 2011. În fiecare an, pe lângă magazinele online mari, cu care ne-am obișnuit deja, precum eMAG, Altex, Flanco etc., noi magazine se alătură valului și practică reduceri în perioada de Black Friday. Multe persoane așteaptă această perioadă pentru a-și cumpăra produsele dorite la un preț care să fie apropiat de bugetul fiecăruia, motiv pentru care este și normal să ne întrebăm dacă reducerile vor fi reale.

Cât de reale vor fi reducerile de Black Friday în anul 2022?

Anul 2021 a fost o surpriză pentru marile magazine de comerț online. Comandamentul Special Black Friday – o structură ce îi aparține Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat la verificat zeci de magazine online, iar acolo unde s-au depistat practici comerciale incorecte au fost aplicate avertismente sau amenzi. Ce presupun practicile comerciale incorecte? Ei bine, în această categorie de abateri intră comercializarea produselor ca fiind la reducere, dar fără ca reducerea să fie aplicată la prețul de referință, informarea vagă a consumatorilor în ceea ce privește durata campaniei, precum și faptul că aceasta vizează doar produsele în stoc, dar și nerespectarea prevederilor legale cu privire la afișarea prețurilor, printre altele.

Toate cele de mai sus ne fac să credem că în acest an magazinele online vor trata cu mai multă seriozitate campania de reduceri și se vor ridica la așteptările consumatorilor în ceea ce privește reducerea de preț aplicată. De anul trecut și până acum s-a observat deja o modificare a politicii de reduceri pe multe dintre site-urile mari de comerț online, iar Black Friday 2022 va fi o oportunitate pentru fiecare comerciant de a-și arăta respectul și grija față de consumator.

Merită să așteptăm reducerile de Black Friday 2022?

Indiferent de ce ceea ce s-a întâmplat până acum, că reducerile au fost reale sau puțin exagerate, știm sigur un lucru – în ciuda procentul afișat, prețul a cunoscut totuși o scădere. Așadar, cu siguranță se merită să așteptăm reducerile de Black Friday 2022. Suntem încrezători că anul acesta magazinele vor practica reduceri reale și ne vor surprinde ca întotdeauna cu oferte la produsele cele mai căutate. Tot ce ne rămâne de făcut este să urmărim îndeaproape când se va da startul campaniei la magazinul care ne interesează și să fim cu ochii pe produsul sau produsele dorite.