Beethoven deschide noua stagiune a Filarmonicii ploiestene

circa 1800: Ludwig van Beethoven (1770 - 1827), German composer, generally considered to be one of the greatest composers in the Western tradition. (Photo by Henry Guttmann/Getty Images)

Muzica este vinul care inspiră către noi procese de creaţie, iar eu sunt zeul Bacchus care făureşte acest minunat vin pentru omenire şi o îmbată spiritual”. (Oare… cine?)

Filarmonica „Paul Constantinescu” deschide stagiunea cu numărul 68 cu un impresionant concert dedicat împlinirii a 250 de ani de la nașterea nemuritorului Ludwig van Beethoven, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii.

Joi, 17 septembrie 2020, de la ora 19.00, orchestra simfonică ploieșteană și maestrul Radu Postăvaru prezintă „Allegretto pentru orchestră” în Mi bemol major, WoO 3, Romanțele pentru vioară și orchestră nr. 1 în Sol major, op. 40 și nr. 2 în Fa major, op. 50 și Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21, toate aparținând „titanului din Bonn”. Solist este violonistul Florin Croitoru, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți violoniști români.

Poftiți să vă bucurați de muzică!

Muzica este o revelaţie mai înaltă decât orice înţelepciune şi orice filosofie… Cine pătrunde sensul muzicii mele va scăpa de ticăloşia în care se târăsc ceilalţi oameni”, spunea el, TITANUL…

Evenimentul se desfășoară în sala “Ion Baciu” a Filarmonicii Paul Constantinescu.

Biletele, în valoare de 25 lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii sau online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/concert-simfonic-deschiderea-stagiunii-68-17-septembrie-2020/

Relații suplimentare și rezervări: 0734 335 067.