Banca Mondiala, interesata de proiectele CJ Prahova

Joi, 12 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a primit vizita unei delegaţii a Băncii Mondiale, formată din specialişti în domeniul dezvoltării sociale. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au exprimat interesul faţă de programele prioritare ale Consiliului Judeţean Prahova (cu precădere cele ce ţin de infrastructura de drumuri, sisteme de apă şi canalizare şi infrastructura socială).

 

În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a prezentat oaspeţilor principalele proiecte de investiţii aflate în curs de derulare la nivelul forului administrativ judeţean dar şi cele care se vor afla pe lista de priorităţi în cadrul Planului de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Prahova în perioada 2014 – 2020. Proiectele aduse în discuţie au fost cele legate de alimentările cu apă şi de gaze (magistrala de apă Ploieşti – Mizil şi alimentarea cu gaze a văii Slănicului), de modernizarea drumurilor judeţene (Câmpina – Valea Doftanei şi realizarea noului drum Valea Doftanei – Săcele; realizarea nodului rutier de pe Autostrada Bucureşti Ploieşti de le Gherghiţa), de extindere a parcurilor industriale (noul Parc Industrial de la Bărcăneşti) etc.

 

În acest context, Mircea Cosma a insistat asupra importanţei pe care toate aceste proiecte le au în ceea ce priveşte dezvoltarea economico-socială a judeţului şi, respectiv, creşterea calităţii vieţii cetăţenilor. Delegaţia Băncii Mondiale a fost formată din Marcel Ionescu Heroiu – coordonatorul Programului de Dezvoltare Regională al Băncii Mondiale în România şi Specialist Senior Dezvoltare Socială, Sebastian Burduja – Specialist Dezvoltare Socială şi Manuela Moţ – consultant Dezvoltare Socială.