Autobuze hybrid la Sinaia! Anuntul primarului

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, dă vești bune: „În câteva zile vom circula cu noile autobuze hybrid dotate la cele mai înalte standarde și cumpărate din fonduri europene. Este unul din cele 10 proiecte câștigate de echipa noastră și cu siguranță unul care va schimba substanțial în bine viața de zi cu zi a sinăienilor. Cele bune se adună!

În această dimineață Mercedes-Benz ne-a livrat primele 5 autobuze #Citaro (2 modele Citaro K hibrid de 10 m și 3 modele Citaro Hybrid de 12 m), restul de 6 urmând să ajungă din Germania în cursul săptămânii viitoare. Din cauza pandemiei termenul de livrare a fost întârziat cu 2 luni dar așteptarea a luat sfârșit.

Autobuzele vor intra pe traseu imediat după finalizarea procedurilor legale. Acestea durează câteva zile până când se îndeplinesc toate operațiunile de înmatriculare și autorizare pentru transportul de persoane.

Tot săptămâna viitoare vor fi montate în oraș tonomatele de bilete și panourile de informare în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor în stații”.

Trebuie știut că autobuzele au fost achiziționate prin proiectul cu finanțare europeană #ECOBUS și vizează creșterea capacității de transport public, extinderea traseelor și introducerea unui sistem inteligent de management al traficului.