AU FOST ODATA… Medicii de aur ai Ploiestilor

Medicii de aur ai Poieștilor și… nu numai. Frații Negrea (fiii celebrului compozitor Marțian Negrea- unul stomatolog, celălalt de maxilo-faciale), neurologul Ion Mitrăchioiu (spitalul Schuller), dr Mircescu (ORL), Dr Boroș, Dr Andreoiu (la Spitalul Schuller), neurochirurgul Zaharia, Dr. Szentenay (chirurg), Dr Nicolae Ioniță (medic pe front și apoi ani mulți și buni director al Spitalului CFR Ploiești, în vremea când acesta își avea sediul lângă Gara de Nord din Ploiești), Dr Olga Tâmpănaru (oftalmolog), dr Constantin Dobrescu (stomatolog), domnul dr Drăcea (ginecolog) și dna dr Lucia Balea (fost director al Maternității), doamna dr Alexandra Stavrescu (renumit medic pediatru; de altfel… singura supraviețuitoare din această pleiadă de valori)…

Sunt numai câteva nume din galeria de aur a medicinei ploieștene și… nu numai. Sunt, au fost… (căci mulți nu mai sunt printre noi), dar AU RĂMAS stâlpi și modele. În nobilul domeniu medical. Oameni care, cu știința, cu priceperea, cu harul lor au salvat și au îndrumat mii de vieți. Oameni de aur care nu s-au uitat la ceas să iasă degrabă din gardă, OAMENI pentru oameni. Cavaleri ai uneia dintre cele mai complexe profesii care merită respectați și merită să nu fie uitați de ploieșteni, de prahoveni.

Medici pentru care dăruirea, munca, dragostea și respectul pentru semeni au fost cuvintele-cheie. Poate și voi ați auzit de dumnealor. Poate mai știți și alți medici asemenea lor… Cu toții merită cinstiți cu sentimente nobile!