Atentionare de vreme rea in Prahova

Meteorologii au emis un nou cod galbe de instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă importante, intensificări ale vântului.

 

Atenționarea intrîă în vigoare începând de astăzi, de la ora 22.00 și este valabilă până mâine la ora 22.00. În acest interval, potrivit ANM, „în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Viteza vântului va depăşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h”. Totodată, spun meteorologii, „procesul de răcire va continua şi pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţării”.

Atentionare de vreme rea in Prahova

Instabilitate atmosferică accentuată, este avertizarea transmisă astăzi de ANM. Începând de mâine de la ora 12.00, până vineri la ora 12.00, meteorologii au anunțat o schimbare a vremii în special în zona de munte.

 

 

ANM a anunțat astăzi că în intervalul menționat, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, îndeosebi în Moldova, Transilvania şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. „Spre seară, noaptea şi în dimineaţa zilei de vineri, 5 iunie, instabilitatea atmosferică se va semnala în jumătatea de sud a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30…40 l/mp”, a anunțat ANM.

 

Atentionare de vreme rea in Prahova

Meteorologii au emis astăzi o informare meteorologică prin care sunt anunțate ploi, grindină, dar și descărcări electrice.

 

 

Atenționarea ANM a intrat în vigoare la ora 21.00 și este valabilă până mâine la ora 21.00. În acest interval se vor înregistra cantități importante de precipitații și nu sunt excluse căderi de grindină. „Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp”, a anunțat ANM.

Atentionare de vreme rea in Prahova

Meteorologii au emis astăzi o noua atenționare de precipitații însemnate cantitativ, intensificări de vânt și ninsori, valabilă și pentru Prahova.

 

 

Atenționarea este valabilă până mâine la ora 20.00. Potrivit atenționării vor fi precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță sau ninsoare, în special în zona de munte, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafașă de peste 50-60 km/h. În zona de munte se va depune un nou strat d zăpadă și vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită, spun meteorologii.