Astazi sarbatorim Muzeul Sinaia. Mesaj emotionant din partea primarului Vlad Oprea

„Acum 5 ani inauguram primul muzeu dedicat istoriei orașului nostru, deschis la Castelul Știrbei. Sinaia este orașul personalităților și leagănul Mănăstirii Sinaia, este casa Regalității și locul unde s-au pus bazele unor discipline din sporturile de iarnă și cercetășiei, este lăcașul unei comori de faună și floră a munților Bucegi. Cu contribuția voastră, a sinăienilor, precum și cu sprijinul instituțiilor publice și a lăcașurilor de cult, am creat o galerie expozițională cu obiecte și documente importante, care să ne ducă povestea mai departe.

Sinaia a avut și are oameni minunați, care pun pasiune în ceea ce fac și lasă amintiri plăcute celor care i-au cunoscut. Cu onoare, dar și cu regretul trecerii în alta lume, o evoc astăzi pe Emilia Duport, cu care am lucrat la realizarea muzeului și fără de care nu aș fi reușit să pregătesc totul atât de bine și într-un timp scurt. Mulțumesc, Emily! Sper că Muzeul Sinaia se vede bine de sus”.

Mesajul a fost transmis de primarul orașului Sinaia- Vlad Oprea. Drept e, un oraș precum Perla Carpaților merita un muzeu al său, care să păstreze pentru totdeauna miezul unuia dintre cele mai fascinante locuri din Carpați, un oraș care mustește de istorie și cultură și care, prin toate ale sale, a înrâurit destinul țării…