Asistatilor social care refuza implicarea in actiunile de curatenie din Ploiesti li „se restrictioneaza” sprijinul financiar!

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a purtat, marți, 3 noiembrie, discuții cu o parte dintre persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, în vederea responsabilizării acestora pentru prestarea de muncă în folosul comunității locale.

Ca urmare a deciziei edilului-șef al municipiului Ploiești, în ideea ca în campaniile de curățenie să fie implicate șipersoanele asistate social, mai mulți beneficiari ai ajutorului minim garantat și-au exprimat nemulțumirea față de această hotărâre și au refuzat să participe la activitățile derulate de municipalitate.

Primarul a concluzionat la finalul discuțiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat, care vor refuza să participe la acțiunile stabilite în cadrul Programului “Curățenie generală”, acestora li se va restricționa acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploiești, conform prevederilor legale în vigoare.

Programul “Curățenie generală” a demarat săptămâna trecută și implică desfășurarea unor ample activități de salubrizare la nivelul municipiului Ploiești, localitate care, din păcate, are în prezent încă multe, multe zone care suferă din pricina prezenței munților de gunoaie, dar și… a lipsei din spirit civic din partea multora…