ASA CUM MERITA: O cladire de patrimoniu din Ploiestii lui Radu Stanian si-a recapatat stralucirea de altadata

 „Mă bucur că unul dintre simbolurile arhitecturale ale municipiului Ploiești – Casa doctorului Constantin Vasiliu, aflată pe Bulevardul Independenței – și-a recăpătat frumusețea de altădată și readuce în actualitate o parte a istoriei finalului de secol al XIX-lea!”, transmite cu entuziasm președintele CJ Prahova, Bogdan Toader. Simplu: pentru că ploieștenii au dreptul să cunoască și… trebuie să respecte valorile trecutului, care, la drept vorbind, oferă lecții pentru azi dar și pentru viitor!

 Este o clădire de patrimoniu, construită în vremea când orașul nostru era condus de Radu Stanian, unul dintre cei mai iubiți primari ai Ploieștiului. Clădirea face parte din salba de imobile renumite ale municipiului și acum trăiește o nouă viață, cu ajutorul fondurilor europene și a contribuției Consiliului Județean Prahova!

Ridicată între 1880 și 1890, după schițele arhitectului Leonida Negrescu, Casa doctorului Constantin Vasiliu a fost preluată de Protoieria Ploiești Nord, după ce ani la rând a fost lăsată pradă uitării, și transformată acum în centru cultural.

Este casa unde… trăgea BADEA CÂRȚAN, țăranul considerat unul dintre marii ambasadori culturali ai neamului.

De apreciat, Protoieria Ploieşti Nord a identificat oportunitatea reabilitării acestei clădiri printr-un amplu proiect de consolidare și de restaurare, finanțat cu fonduri europene și cofinanțat de Consiliul Județean Prahova.

Astfel, a fost salvat de la degradare unul dintre simbolurile Ploieștiului, aflat în imediata vecinătate a unei alte bijuterii arhitecturale a Ploieștilor – Muzeul Județean de Artă Prahova.

Detalii:Aici facea popas BADEA CARTAN